Ugrás a tartalomra

Vučić és Blinken a koszovói helyzetről

2023.09.29
20:25
Forrás
Szerbiai RTV
Aleksandar Vučić és Anthony Blinken egyetértettek abban, hogy szükség van a deeszkalációra és a KFOR jelentősebb szerepvállalására Koszovóban.

A szerb elnök és az amerikai külügyminiszter ugyanakkor nem értett egyet a koszovói események természetével kapcsolatban. Aleksandar Vučić a sajtónak adott nyilatkozatában elmondta, hogy hosszú telefonbeszélgetést folytatott az Egyesült Államok külügyminiszterével a koszovói helyzet kapcsán. Egyetértettünk abban, hogy deeszkalációra van szükség, a KFOR lényegesen nagyobb szerepére, és Szerbia mindig és minden bizonnyal támogatni fogja ezt a nagyobb és jelentősebb szerepet – mondta Vučić. Amiben nem értünk egyet, az a Koszovóban történtek természete, különös tekintettel Koszovó úgynevezett szuverenitására – részletezte a szerb elnök.

Anthony Blinken

Most

09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.