Ugrás a tartalomra

Vučić és Blinken a koszovói helyzetről

2023.09.29
20:25
Forrás
Szerbiai RTV
Aleksandar Vučić és Anthony Blinken egyetértettek abban, hogy szükség van a deeszkalációra és a KFOR jelentősebb szerepvállalására Koszovóban.

A szerb elnök és az amerikai külügyminiszter ugyanakkor nem értett egyet a koszovói események természetével kapcsolatban. Aleksandar Vučić a sajtónak adott nyilatkozatában elmondta, hogy hosszú telefonbeszélgetést folytatott az Egyesült Államok külügyminiszterével a koszovói helyzet kapcsán. Egyetértettünk abban, hogy deeszkalációra van szükség, a KFOR lényegesen nagyobb szerepére, és Szerbia mindig és minden bizonnyal támogatni fogja ezt a nagyobb és jelentősebb szerepet – mondta Vučić. Amiben nem értünk egyet, az a Koszovóban történtek természete, különös tekintettel Koszovó úgynevezett szuverenitására – részletezte a szerb elnök.

Anthony Blinken

Most

07:19, Frissítve: 07:25

Ködös, borult, esős idő

Felhős, hideg, esős idő várható ma a délelőtti órákban, a csapadék viszont délutánra megszűnhet. Az alacsonyan fekvő tájakon havas esőre is számíthatunk, a hegyvidékeken pedig havazásra.
22:25

Mága Zoltán koncertezett Topolyán

A hegedűművész Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Magyar Szövetség elhunyt elnökének emléke előtt tisztelgett az eseménnyel a Sarlós Boldogasszony-plébániatemplomban.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.