Ugrás a tartalomra
Tanjug/Rade Prelic/bs

Vučić és Hill geopolitikai kérdésekről, kétoldalú kapcsolatok javításáról

2022.05.23
14:17
Forrás
Szerbiai RTV
A kétoldalú kapcsolatok javításáról, Szerbia európai integrációjáról, valamint geopolitikai kérdésekről is egyeztetett Aleksandar Vučić és Christopher Hill, Szerbia amerikai nagykövete.

A szerb államfő rámutatott azokra az erőfeszítésekre, amelyeket az ország a béke és a stabilitás megőrzése érdekében tett. Mint mondta, Szerbia következetes és megbízható partnerként tekint magára. Továbbá törekszik a regionális kapcsolatok fejlesztésére is. A Belgrád-Pristina párbeszéd kapcsán a felek egyetértettek abban, hogy minden erőfeszítést az EU égisze alatt kell megtennie Szerbiának. Hill hozzátette, az Egyesült Államok továbbra is a párbeszéd folytatását szorgalmazza, amely konkrét eredményeket hoz.

Aleksandar Vučić
Christopher Hill
Szerbia

Most

11:50

Csaknem 40 fokkal köszönt be a július

36-37 Celsius fokos meleggel köszöntött be a július. Jó hír viszont, hogy már csak pár napig kell kibírni a kánikulát, a jövő hét elején enyhe lehűlés érkezik térségünkbe. Nem szakad meg azonban a strandolós idő.
10:48, Frissítve: 10:55

Könnyítik a vasúti teherforgalmat

Elfogadta a szerb parlament Külügyi Bizottsága a szerb és a magyar kormány közötti közúti, vasúti és vízi forgalom határellenőrzéséről szóló megállapodás módosításait - írja közösségi oldalán Kovács Elvira.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.