Ugrás a tartalomra

Vučić: Fájdalmas emlékeket ébreszt bennünk a Szíria elleni támadás

2018.04.14
12:19
2018.04.14
19:57
Forrás
Szerbiai RTV
Fájdalmas emlékeket ébreszt bennünk a Szíria ellen végrehajtott támadás - így reagált a ma hajnalban történtekre Aleksandar Vučić.

A szerb államfő hozzátette, kis ország vagyunk, mindenkivel partneri, vagy baráti kapcsolatra kell törekednünk, vigyáznunk kell az országunkra, és el kell kerülnünk a szíriaihoz hasonló forgatókönyvet mind Szerbiában, mind pedig a régióban. Felhívta a figyelmet arra, hogy a támadás is azt mutatja, olyan világban élünk, amely félelmetes konfliktusokkal van tele, és a katonai, illetve politikai érdekek miatt pillanatok alatt válságos gócpontok alakulhatnak ki.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Mindannyiunk számára, akik idősebbek vagyunk 18-19 évnél, fájdalmas emlékeket idéz fel ez abból az időszakból, amelyen keresztülmentünk. Mi egy kis ország vagyunk a nagy hatalmak játszmájában. Nem kell beleavatkoznunk. Úgy vélem, hogy mindenki számára egyértelmű, hogy hogyan érzik magukat Szerbia lakosai most. Úgy gondolom, hogy mindez rámutatott néhány dologra. Először is arra, hogy a katonai semlegesség, a politika, amelyben megbízunk - és ugye főleg magunkban bízhatunk -, az egyetlen politika, amelyet folytathatunk. Az a politika, hogy az erősebbek oldalán legyünk - ma még valóban az erősebbek oldalán vagyunk, de lehet, hogy másnap már nem - nem mindig jelenti azt, hogy a morál és az igazságosság oldalán állunk.”

Aleksandar Vučić
Belgrád
Szíria
légicsapás

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.