Ugrás a tartalomra

Vučić: Fejlesztjük majd a tudományos-techonológiai parkokat

2019.08.24
14:04
2024.03.19
08:48
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV
Szerbia mindent megtesz, hogy kutatóit, tudósait az országban tartsa - jelentette ki Aleksandar Vučić államfő, miután Szerbia egyik legjobb matematikusát, Stojan Radenović professzort fogadta.

Nem csak az út- és vasúthálózatba ruház be az ország, hanem fejleszteni fogja a tudományos-techonológiai parkokat, és megkísérli a már kivándorolt tudósokat visszacsábítani.

A Belgrádi Egyetem 2017-ben a legjobb 300 egyetem között szerepelt a világon, a cél viszont az, hogy a tudományos munkák alapján rangsorolt intézmények sanghaji listáján bekerüljön az első 100-ba. Ehhez azonban több eredményes szakemberre és publikált munkára van szükség - állapította meg Aleksandar Vučić szerb elnök, és a tervekről elmondta: „Létrehozunk egy külön kis költségvetési vonalat, professzor úr, ami a shanghaji listát illeti. Ezt elkülönítjük a költségvetés külön részeként, hogy ne kelljen azon gondolkodni, hogy valaki az intézethez forduljon, vagy maradjon az egyetemen. Külön módot alakítunk ki erre a költségvetésben. Eddig 12 névvel rendelkezünk, akiket Šarčević miniszter úr kiemelt. Külön odafigyelünk, hogy hogyan és milyen módon jelenhetne meg minél több tudományos munka.”

tudomány
Aleksandar Vučić

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.