Ugrás a tartalomra

Vučić: A fejlődés előfeltétele a béke

2017.10.13
16:03
2017.10.13
18:11
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbia mindent megtesz annak érdekében, hogy megőrizze a régió stabilitását - jelentette ki Aleksandar Vučić.

A szerb államfő a belgrádi biztonsági fórumon elmondta, a fejlődés előfeltétele a béke, viszont az nem megoldás, ha az instabil, gazdaságilag és technikailag fejletlen Balkánt sztereotípiákkal terhelik. Az elnök azt is elmondta, hogy természeténél fogva ezzel kapcsolatban nem optimista. Mint fogalmazott, nem tagadja, hogy ő is része a problémának, mert időnként nem úgy reagál, ahogy kellene, de vannak olyan gondok is, amik az Európai Unióból vagy a világ más tájáról érik el Szerbiát.

A török államfő látogatásáról úgy nyilatkozott, hogy rendkívül jelentős, egyrészt mert ennek köszönhetően csökken a feszültség a régióban, másrészt gazdasági hatásai is vannak. A mostani biztonsági fórumon 35 ország képviseltette magát. Vučić szerint a célok között szerepel politikai, gazdasági problémák megoldása, valamint egy regionális gazdasági zóna létrehozása.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Hiszem azt, hogy egy nap, úgy 5-10 év múlva ebből valami több is kialakulhat. Például a Balkán országainak vám- és összgazdasági uniója, amelyben mindannyiunknak ugyanolyan támogatásokban lenne részünk, azonosak lennének az adókulcsok, viszont erről egyelőre értelmetlen beszélni. Ez esetleg 10 év múlva lesz esedékes. Minél hamarabb, annál jobb, mert ezáltal a mi eredményeink is jobbak lennének. Sokkal több befektető érkezne az országba, habár Szerbiának már most is több beruházója van, mint az összes többinek együtt, itt a régióra gondolok, viszont nekünk ennyi nem elég.”

Aleksandar Vučić
Szerbia
stabilitás
béke
fejlődés

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.