Ugrás a tartalomra
Tanjug/Dragan Kujundžić

Vučić: jövőre is lesz bér- és nyugdíjemelés

2019-10-20
20:48
Forrás
B92
Jövőre is lesz bér- és nyugdíjemelés - erről is beszélt a Prva TV reggeli műsorának vendégeként a szerb államfő. Aleksandar Vučić leszögezte, van elég pénz az államkasszában.

Hozzátette, az állam hamarosan előáll a 10 milliárd euró értékű nemzeti beruházási tervvel. Az államfő arról is beszélt, hogy november elején megnyílik a Bulgária felé vezető autópálya. Vučić Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök tegnapi látogatásáról, valamint az elkövetkező években megvalósítandó megállapodásokról is szót ejtett. Elmondta, tegnap az orosz féllel megállapodást írtak alá a Valjevo és Vrbnica közötti vasútvonal modernizálásáról. Hozzátette, „három-négy éven belül tökéletes állapotban lesz az egyik legfontosabb szerbiai vasút, vagyis teljesen felújítják a Belgrád és Bar közötti vasúti folyosót”. Az orosz miniszterelnök látogatása során a katonai együttműködésről is tárgyaltak. Vučić elmondta, az elmúlt hat évben jelentősen nőtt a szerb hadsereg kapacitása, több repülőt is beszereztek, s az orosz féllel való tárgyalást követően további fejlesztésekre lehet számítani a hadseregnél.

Aleksandar Vučić
Szerbia

Most

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.