Ugrás a tartalomra

Vučić: Kicsi, de jelentős győzelmet arattunk

2024.02.09
08:20
Forrás
RTS
Kicsi, de jelentős győzelmet aratott Szerbia az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén - értékelt Aleksandar Vučić. Az államfő rámutatott, hogy Szerbia üzenetei érdemiek, világosak, felelősségteljesek és komolyak voltak.

„Akárhogyan is nézzük, ez kicsi, de jelentős győzelem Szerbia számára” – hangsúlyozta az elnök az ülést követően összegyűlt újságíróknak. Kiemelte, a legfontosabb az, hogy sikerült tényeket felsorakoztatni azzal kapcsolatban, mi történik Koszovóban, ugyanakkor hozzátette, mindez nem oldja meg az ottani problémákat. „Az embereinknek tudniuk kell, hogy harcolni fogunk értük, ahogyan mindig is tettük" – nyomatékosította Vučić. A szerb elnök az egyes országoktól érkező reakciókat is értékelte, de mint mondta, ez hosszabb elemzés tárgya lesz.

Aleksandar Vučić
ENSZ Biztonsági Tanácsa

Most

16:10, Frissítve: 17:22

Gyereket a magasba! Adán is

Ada is csatlakozott a Gyereket a magasba! elnevezésű határon átívelő programhoz, amelyet a budapesti székhelyű Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom indított el évekkel ezelőtt.
15:50, Frissítve: 17:11

Megvannak a hozzávalók az ünnepi fogásokhoz

A húsvétot megelőző napokban szigorú böjtöt tartanak a ortodox hívek. Vasárnap azonban már ünnepi fogásokat fogyasztanak. Az újvidéki limáni piacon is sokan vásárolták meg a húsvéti menü hozzávalóit.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.