Ugrás a tartalomra

Vučić: Koszovó ügyében az idő Szerbia ellen dolgozik

2018.03.31
16:12
2018.03.31
17:02
Forrás
Beta
Aleksandar Vučić szerint Koszovó kérdésének megoldására Szerbia előtt két lehetőség áll. Az államfő egy kerekasztal beszélgetésen vett részt Koszovóval kapcsolatban ma Belgrádban.

Vučić szerint Szerbiában sokan amellett vannak, hogy megmaradjon Pristinával a jelenlegi helyzet, és abban reménykednek, hogy lesz majd jobb alkalom is a kérdés rendezésére. Vučić ezt a hozzáállást nem támogatja, szerinte az idő előrehaladtával Szerbia semmit sem kap, csak a másik oldal kerül jobb helyzetbe. Kiemelte, a Belgrád és Pristina közötti párbeszéd folytatódni fog, de még nem lehet tudni, hogy milyen formában. A szerb államfő azt üzente, ha a koszovói fél mindent teljesít, amit aláírt, akkor ő is készen áll majd a tárgyalások folytatására. A szerb elnök kitért arra is, hogy Marko Đurić, a Koszovó-ügyi iroda vezetője nem lépett illegálisan Koszovó területére.     

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Mi azért tárgyalunk Brüsszelben, mert más az álláspontunk Koszovó státusával kapcsolatban. Mi Koszovóra Szerbia részeként tekintünk, ők pedig független államként. Mi megértjük, mi az, amit ők látnak, de talán ők is megértik, hogy mi hogyan látjuk a dolgokat Koszovón. És éppen ezért kell tiszteletben tartani a tárgyalófelek jogait, mindenekelőtt valamikor Tahiri, ma pedig Arifi és Đurić jogait, hogy bármikor bemehessenek vagy Közép-Szerbiába vagy Koszovó területére.”

Koszovó

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.