Ugrás a tartalomra

Vučić a koszovói helyzetről is tájékoztatta a német kancellárt

2019.01.23
19:16
2024.03.19
08:44
Forrás
Pannon RTV/Tanjug
Aleksandar Vučić Angela Merkel német kancellárral tárgyalt a davosi Világgazdasági Fórumon. A szerb államfő a találkozó után elmondta, elsősorban Szerbia európai uniós integrációjáról beszéltek.

Aleksandar Vučić úgy fogalmazott, Szerbia legfontosabb gazdasági partnere továbbra is Németország, valamint kiemelte, hogy tájékoztatta a német kancellárt a koszovói helyzetről is.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „A Szerbia és Németország kapcsolatait illető valamennyi fontos kérdésről tárgyaltam Merkel kancellárral. Megállapítottuk, hogy az árucsere-forgalom megközelíti az öt milliárd eurót, és Németország továbbra is Szerbia legfontosabb külkereskedelmi partnere, 13 százalékos részesedéssel, és a számok növekednek. Köszönetet mondtam a nagyszámú német befektetőért. Kértem, hogy bízzanak Szerbiában, és lehetőségeikhez mérten jó szavakkal hassanak arra, hogy még több befektető érkezzen országunkba.”

Vučić Európa és a világ más vezetőivel, valamint vállalatok képviselőivel is tárgyal Davosban. Elvárásai szerint sok mindent tud megtenni Szerbiáért, és jó fényben tudja feltüntetni az országot.

Angela Merkel
Davos

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.