Ugrás a tartalomra
Pixabay/isakarakus

Vučić meghívta Szerbiába a török elnököt

2021.07.30
18:12
2021.07.30
18:20
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbiai látogatásra invitálta Recep Tayyip Erdoğan török elnököt Aleksandar Vučić szerb államfő telefonbeszélgetésük alkalmával.

A felek tárgyaltak a törökországi erdőtüzekről, aktuálpolitikai kérdésekről, de a koszovói szerbek helyzetéről is. A tüzek kapcsán a szerb elnök segítséget ajánlott fel, emellett köszönetet mondott a török államfőnek eddigi baráti támogatásáért. A felek egyetértettek abban, hogy a két fél közötti viszonyok magas szinten vannak, különösen gazdasági téren, de azt is megvitatták, hogy hol lehetne méginkább fejlődni az együttműködésben. Erdoğan leszögezte, támogatja a Belgrád és Pristina közötti párbeszéd folytatását, a szerb elnök meghívását pedig elfogadta, és megerősítette, hogy ellátogat majd Szerbiába. 

Recep Tayyip Erdogan
Aleksandar Vučić
Szerbia
Törökország

Most

18:21, Frissítve: 18:28

Orbán: Nőni fog a nyomás a határon

A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babiš társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.