Ugrás a tartalomra
Tanjug/Zoran Zestic

Vučić megismertette Zemant a Belgrád és Pristina közötti helyzettel

2019-09-11
14:55
2019-09-11
16:07
Forrás
Szerbiai RTV
A politikusoknak az a feladatuk, hogy megvédjék az országuk érdekeit. Nem szabad más hatalmak marionettfiguráiként tevékenykedniük - nyilatkozta Miloš Zeman Csehország elnöke.

Aleksandar Vučić szerb államfő a cseh kollégájával tartott közös sajtótájékoztatón elmondta: megismertette Zemant a Belgrád és Pristina közötti helyzettel. Emellett Koszovó teljes problematikáját is felvázolta. Erre reagálva a cseh államfő kifejtette: olyan ország ne vegyen részt a demokratikus közösségek munkájában, amelynek az élén háborús bűnösök állnak. Zeman kiemelte: azért vannak ilyen provokatív kijelentései, mert ha nem lennének, akkor senki sem hinné el, hogy valóban ez a véleménye.

Miloš Zeman
Aleksandar Vučić
Szerbia
Csehország

Most

20:50, Frissítve: 21:21

Főzzünk együtt az Új Szigeten!

Csantavéren a szombat a főzésről és a szórakozásról szólt. A helybeliek mellett a környező településekről is sokan ellátogattak a Főzzünk együtt az Új Szigeten! nevű eseményre.
19:38, Frissítve: 20:36

Két ittas sofőrt küldtek józanítóba

2,56 ezreléknyi alkoholszinttel a vérében vezetett egy 41 éves férfi Kragujevac közelében. Nem sokkal az eset előtt egy 2,22-es véralkoholszintű férfit is megállítottak vezetés közben.
19:31, Frissítve: 21:39

Erős földrengés rázta meg Albániát

Földrengés rázta meg szombaton Durres albániai kikötővárost és Tiranát, a fővárost, legalább hetvenen megsérültek, anyagi károk keletkeztek, és sokan pánikba esve menekültek.

Népszerű