Ugrás a tartalomra
Tanjug/Zoran Zestic

Vučić megismertette Zemant a Belgrád és Pristina közötti helyzettel

2019-09-11
14:55
2019-09-11
16:07
Forrás
Szerbiai RTV
A politikusoknak az a feladatuk, hogy megvédjék az országuk érdekeit. Nem szabad más hatalmak marionettfiguráiként tevékenykedniük - nyilatkozta Miloš Zeman Csehország elnöke.

Aleksandar Vučić szerb államfő a cseh kollégájával tartott közös sajtótájékoztatón elmondta: megismertette Zemant a Belgrád és Pristina közötti helyzettel. Emellett Koszovó teljes problematikáját is felvázolta. Erre reagálva a cseh államfő kifejtette: olyan ország ne vegyen részt a demokratikus közösségek munkájában, amelynek az élén háborús bűnösök állnak. Zeman kiemelte: azért vannak ilyen provokatív kijelentései, mert ha nem lennének, akkor senki sem hinné el, hogy valóban ez a véleménye.

Miloš Zeman
Aleksandar Vučić
Csehország

Most

08:04, Frissítve: 08:19

Szerbia több városában is tüntettek

Péntek este Szerbia több településén is utcára vonultak a polgárok. Belgrádban ismét megpróbáltak betörni a parlament épületébe, a rendőrség és a tüntetők között összecsapások voltak.
20:06, Frissítve: 20:48

Nyugdíjas Adagio

Üdítő, könnyed slágerekkel szórakoztatta a közönséget az Adagio kórus, amelynek tagjai kivétel nélkül szabadkai nyugdíjasok.
19:58, Frissítve: 21:42

Tüntetés Újvidéken

A 021 helyi hírportál szerint a 18 órakor kezdődött demonstráció résztvevői transzparenseikkel békésen menetelnek a város utcáin, azt skandálják, hogy „mondjanak le”.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.