Ugrás a tartalomra
Tanjug/Zoran Zestic

Vučić megismertette Zemant a Belgrád és Pristina közötti helyzettel

2019.09.11
14:55
2019.09.11
16:07
Forrás
Szerbiai RTV
A politikusoknak az a feladatuk, hogy megvédjék az országuk érdekeit. Nem szabad más hatalmak marionettfiguráiként tevékenykedniük - nyilatkozta Miloš Zeman Csehország elnöke.

Aleksandar Vučić szerb államfő a cseh kollégájával tartott közös sajtótájékoztatón elmondta: megismertette Zemant a Belgrád és Pristina közötti helyzettel. Emellett Koszovó teljes problematikáját is felvázolta. Erre reagálva a cseh államfő kifejtette: olyan ország ne vegyen részt a demokratikus közösségek munkájában, amelynek az élén háborús bűnösök állnak. Zeman kiemelte: azért vannak ilyen provokatív kijelentései, mert ha nem lennének, akkor senki sem hinné el, hogy valóban ez a véleménye.

Miloš Zeman
Aleksandar Vučić
Csehország

Most

16:17, Frissítve: 17:20

Levendulanapok Szabadkán

Jótékonysági Levendulanapokat tartottak a szabadkai Vasutastelep üzletközpontjában. A látogatók levendulapalántát, vágott virágot, levendulavizet- és olajat, valamint más kézműves termékeket is vásárolhatnak.
14:47, Frissítve: 14:53

Szurkoljunk a magyar női pólósoknak!

VB-döntőt játszik 20 órától a magyar női pólóválogatott. Az ellenfél az Egyesült Államok csapata, mely a torna legnagyobb esélyesének számít.
14:41, Frissítve: 16:54

Hajnal Jenő: Az öröm és a megtiszteltetés díja ez

Emlékplakettet adományozott Hajnal Jenőnek a budapesti székhelyű Nagy Imre Társaság. A Magyar Nemzeti Tanács elnökének így köszönték meg munkáját az ’56-os eseményekre való emlékezés kapcsán, illetve közreműködését az emlékhelyek létrehozásában.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.