Ugrás a tartalomra

Vučić: A Nyugat-Balkán fejlődésének a béke és a stabilitás a feltétele

2017.09.21
17:08
2017.10.04
12:40
A Nyugat-Balkán fejlődésének a béke és a stabilitás az első számú feltétele - mondta Aleksandar Vučić az ENSZ Közgyűlésen New Yorkban.

A szerb államfő beszédében hangsúlyozta, az őt megelőző felszólalók többsége is a békéről beszélt, azonban ő főként Szerbiát, az országban végrehajtott reformokat, illetve azok eredményeit helyezi előtérbe.

Minden belpolitikai csatánkat megnyertünk már. Ez az oka annak, hogy beszélek ma Szerbiáról, Szerbia jövőjéről, és az egész nyugat-balkáni régióról - mondta beszédében Aleksandar Vučić, aki az ENSZ közgyűlésén első alkalommal szólalt fel köztársasági elnöki funkcióban.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Szerbiáról fogok beszélni, az ott élő emberekről, arról, ahogyan az ország visszatér a világba. Arról a tényről, hogy a világ elfogadja és újra befogadja Szerbiát. Miközben Szerbia igyekszik megérteni a világot még úgy is, hogy időnként nem ért egyet a nagyhatalmakkal. Más vezetőktől eltérően nekem nem kell az embereimet arra kérni, hogy választásokat tartsanak, vagy bármilyen voksolási kampányt szervezzenek ezen a szinten, hiszen minden belpolitikai csatánkat megnyertük már. Ez az oka annak, hogy beszélek ma Szerbiáról, Szerbia jövőjéről, és az egész nyugat-balkáni régióról.”

Aleksandar Vučić beszédében Koszovó is helyet kapott. A szerb államfő arra kérte az ENSZ tagországait, hogy ne engedjék meg Koszovó felvételét az UNESCO-ba. „Még egyszer szeretném aláhúzni, hogy egy politikai megoldás elérése nemzeti prioritás Szerbia számára. Ez egy olyan probléma, ami óriási hatással van a gazdaságunkra, valamint azon fiatalok jövőjére is, akik Szerbiában, sőt az egész régióban élnek.”

Belgrád és Pristina között az elmúlt négy évben több nehéz kompromisszum is született, amely során Koszovó területén egyetlen személy sem esett áldozatul - hangsúlyozta Aleksandar Vučić.

ENSZ
New York
Aleksandar Vučić
Szerbia

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.