Ugrás a tartalomra

Vučić: Szerbia nem szeretne a migránsok parkolóhelyévé válni (videó)

2017.02.13
17:06
Ausztria támogatja Szerbiát az európai úton – jelentette ki Sebastian Kurz
Ausztria támogatja Szerbiát az európai úton – jelentette ki Sebastian Kurz. Az osztrák külügyminiszter szerbiai látogatása alkalmával találkozott Aleksandar Vučić szerb miniszterelnökkel. Szó volt a menekültválságról, a kétoldalú kapcsolatokról és a gazdasági együttműködésről is. Nem szeretnénk a migránsok számára parkolóhellyé válni, és nem akarjuk az egész menekültkrízist pénzügyileg fedezni – mondta Aleksandar Vučić a találkozót követően. Hozzátette, a menekültek 90 százaléka befogadóközpontokban van, a problémát pedig az jelenti, hogy az embercsempészek igyekeznek a menekülteket átjuttatni az Európai Unió területére. Szerbia megtesz mindent, amit csak tud - szögezte le a szerb miniszterelnök.



A felek az európai integrációról is beszéltek. Sebastian Kurz támogatásáról biztosította Szerbiát. A sajtótájékoztatón megköszönte a szerb kormányfőnek a nyugat-balkáni stabilitásért tett erőfeszítéseit. Természetesen Belgrád és Pristina viszonyára is kitért. Leszögezte, a párbeszédet folytatni kell a régió békéjének érdekében.Serbia Austria A szerb kormányfő megköszönte Ausztria támogatását, továbbá elmondta, Ausztria kiemelten foglalkozik az ott élő szerb közösséggel – humorosan hozzátéve, okkal nevezik Bécset az ötödik, vagy hatodik legnagyobb szerb városnak. Serbia Austria Aleksandar Vučić, miniszterelnök, Szerbia: „Azt várjuk, hogy tovább folytatódik a sikeres bilaterális együttműködésünk. Szeretném megköszönni - és ezt már megtettem többször is - Sebastian Kurznak azt a támogatást, amit Szerbiának nyújtott az európai úton. Ahogyan tudják is, a tagság Szerbia stratégiai célja. Akárhányszor kormányközi tanácskozásunk volt, egy alkalommal sem esett nehezére Sebastian Kurznak, hogy eljöjjön Bécsből Brüsszelbe, azt hiszem, hogy ő az egyetlen – talán még Szijjártó Péter is – aki minden alkalommal megjelenik Brüsszelben és ez nem esik nehezére neki. ” A felek egyetértettek abban, hogy a két ország közötti gazdasági együttműködés kiemelkedő. Sebastian Kurz kiemelte, a jó kapcsolatokat az támasztja alá, hogy 500 aktív osztrák cég dolgozik Szerbiában. Reményét fejezte ki, hogy ezek a cégek bővülhetnek a közeljövőben, erősítve a két ország gazdasági együttműködését. (fotó:Tanjug/AP)
Szerbia
Aleksandar Vučić
migránsok
Sebastian Kurz
Ausztria

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.