Ugrás a tartalomra

Vučić: Szerbia polgárai nyugodtak lehetnek, harci készültség van érvényben

2017.04.29
08:51
Ahol szükséges, harci készültség van, azonban Szerbiában a helyzet stabil, az állampolgárok nyugodtak lehetnek - nyilatkozta Aleksandar Vučić szerb miniszterelnök a Szerbiai RTV híradójában tegnap
Ahol szükséges, harci készültség van, azonban Szerbiában a helyzet stabil, az állampolgárok nyugodtak lehetnek - nyilatkozta Aleksandar Vučić szerb miniszterelnök a Szerbiai RTV híradójában tegnap. Pénteken megtartották a szerbiai biztonsági szolgálatok koordinációs irodájának rendkívüli ülését a macedóniai helyzettel kapcsolatban. Az ülés kapcsán hozzátette, felkészültek minden eshetőségre, illetve minden helyzetre választ tudnak adni. Szavai szerint a legfontosabb cél a stabilitás és béke fenntartása. Aleksanda Vučić, Szerbia miniszterelnöke: „Azt szeretném elmondani az embereknek, hogy legyenek nyugodtak, és biztosak abban, hogy Szerbia stabil. Meg tudjuk tartani a békét és a nyugalmat. Ne felejtsék el, ezt már megismételtem háromszor ugyanazon a helyen, Donja Gradinaban, Jasenovacnál. Szerbia nem engedi meg senkinek a szerb nép üldözését és irtását, bárhol is tartózkodnak. Ez többet nem történhet meg. Szerbia ma sokkal erősebb, még ha ezt más nem is veszi figyelembe. Soha senkit nem fogunk bántani. Sem Bosznia és Hercegovina, sem Horvátország, Albánia, vagy Macedóniától nem kell semmi, de a sajátunkat sem adjuk. Ezt az üzenetet megértették. Nem vicceltem, nem játszottam, hiszem, hogy akár a katonai hatalmunk és a védelmi hatalmunk arányos lesz a gazdasági fejlettségünkkel. Az emberek nyugodtak lehetnek.” (kép: RTS screenshot)
Szerbia
harci készültség

Most

21:59, Frissítve: 08:00

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.