Ugrás a tartalomra

Vučić: Szerbia tiszteletben tartja a ENSZ-határozatot, Koszovó viszont megsértette azt

2020.09.22
14:03
2020.09.22
17:26
Forrás
Szerbiai RTV
Az ENSZ megalakulásának 75. évfordulója alkalmából tartottak konferenciát.

Területi egységének védelmével és megőrzésével Szerbia a nemzetközi jogok mellett kiáll azon elvekért, amelyek mentén az Egyesült Nemzetek Szervezetét alapították - fogalmazott Aleksandar Vučić az ENSZ megalakulásának 75. évfordulója alkalmából megtartott konferencián. A szerb elnök videó-beszédében elmondta, véleménye szerint az ENSZ Alapokmánya kellene, hogy legyen a nemzetközi közösség alkotmánya és alapja azoknak az elveknek, amelyek a nemzetek közötti viszonyokat és a folyamatokat irányítják. Vučić úgy fogalmazott, hogy Szerbia eltökélt a ENSZ 1244-es határozatának tiszteletben tartása és az ország területi integritásának megőrzése iránt, Koszovó viszont függetlenségének egyoldalú kikiáltásával megsértette ezt a határozatot.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Emlékeztetném önöket arra, hogy Szerbia teljesen elkötelezett egy kompromisszumos megoldás elérésére Koszovó kérdését illetően. Szerbia felelősségteljes politikát folytatott, minden erőfeszítést megtett annak érdekében, hogy megvédje polgárai érdekeit, a regionális békét és stabilitást. Saját szuverenitását és területi integritásának védelmével, valamint az ENSZ Biztonsági Tanácsának 1244-es határozatának tiszteletben tartásával Szerbia védelmezi a nemzetközi jogot.”

Aleksandar Vučić
ENSZ

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.