Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Richard Drew

Vučić: Szerbia tiszteletben tartja a ENSZ-határozatot, Koszovó viszont megsértette azt

2020-09-22
14:03
2020-09-22
17:26
Forrás
Szerbiai RTV
Az ENSZ megalakulásának 75. évfordulója alkalmából tartottak konferenciát.

Területi egységének védelmével és megőrzésével Szerbia a nemzetközi jogok mellett kiáll azon elvekért, amelyek mentén az Egyesült Nemzetek Szervezetét alapították - fogalmazott Aleksandar Vučić az ENSZ megalakulásának 75. évfordulója alkalmából megtartott konferencián. A szerb elnök videó-beszédében elmondta, véleménye szerint az ENSZ Alapokmánya kellene, hogy legyen a nemzetközi közösség alkotmánya és alapja azoknak az elveknek, amelyek a nemzetek közötti viszonyokat és a folyamatokat irányítják. Vučić úgy fogalmazott, hogy Szerbia eltökélt a ENSZ 1244-es határozatának tiszteletben tartása és az ország területi integritásának megőrzése iránt, Koszovó viszont függetlenségének egyoldalú kikiáltásával megsértette ezt a határozatot.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Emlékeztetném önöket arra, hogy Szerbia teljesen elkötelezett egy kompromisszumos megoldás elérésére Koszovó kérdését illetően. Szerbia felelősségteljes politikát folytatott, minden erőfeszítést megtett annak érdekében, hogy megvédje polgárai érdekeit, a regionális békét és stabilitást. Saját szuverenitását és területi integritásának védelmével, valamint az ENSZ Biztonsági Tanácsának 1244-es határozatának tiszteletben tartásával Szerbia védelmezi a nemzetközi jogot.”

Aleksandar Vučić
ENSZ

Most

13:58

Ana Brnabić ismertette az új kormány céljait

Ana Brnabić szerb kormányalakító ma délelőtt a parlamentben ismertetett expozéjában hangsúlyozta, hogy az új kabinet a politikai és a gazdasági folytonosság kormánya lesz. Hat célt emelt ki, ezek közül a polgárok egészségét nevezte a legfontosabbnak.

Népszerű

Baleset Szabadkán

Közlekedési baleset történt ma délután Szabadkán. Várjuk az illetékesek részletesebb információit az esetről.