Ugrás a tartalomra

Vučić: Szerbiát a világon semmiért nem adjuk

2022.12.17
15:49
2022.12.17
18:08
Forrás
Pannon RTV
Szerbiát senkinek nem kínáljuk tálcán, mert az a népé - üzente Aleksandar Vučić Prištinának és mindenki másnak. A szerb államfő a Szerbiai Szocialista Párt kongresszusán szólalt fel.

Vučić beszédében azt mondta, meg kell menteni a hazát. Meg kell mentenünk az országot, növelni a GDP-t, a fizetéseket és a nyugdíjakat, növelni az életszínvonalat.

A koszovói helyzet kapcsán kiemelte, Szerbia nyugati partnerei azt állítják, hogy Priština enyhített a helyzeten, bár korábban a koszovói biztonsági erők tagjai hosszú csövű fegyverekkel jelentek meg. Szerinte sok logikátlanság volt tapasztalható az elmúlt napokban. Letartóztatják azokat az embereket, akik nem bűnösek, rosszul bánnak velük, és nem adnak nekik gyógyszert - jegyezte meg Vučić.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Mindezek mögött a 0,1 vagy 0,5 százalék olyan áll, akik azt akarják, hogy a szerbek ilyenek legyenek. Ők azt akarják, hogy a szerbek és Szerbia polgárai legyenek azok, akik tálcán nyújtják át Szerbiát. Szerbiát a világon semmiért nem adjuk, ne álmodjanak erről, soha nem kapják meg, Szerbia a polgároké és a népé.”

Szerbia

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.