Ugrás a tartalomra

Vučić utolsó sajtótájékoztatója miniszterelnökként (videó)

2017.05.30
15:42
Sosem hazudtam a polgároknak, a jobb időket napról napra meg fogjuk érezni – mondta Aleksandar Vučić miniszterelnökként tartott utolsó sajtótájékoztatóján amelyet a Béke Palota előtt tartott Belgrádban
Sosem hazudtam a polgároknak, a jobb időket napról napra meg fogjuk érezni – mondta Aleksandar Vučić miniszterelnökként tartott utolsó sajtótájékoztatóján amelyet a Béke Palota előtt tartott Belgrádban. Szerbia állampolgárainak támogatása nélkül nem sikerült volna sikereket elérni – tette hozzá Vučić. Az új miniszterelnök kilétéről június 18-ig döntenek – emelte ki a megválasztott elnök. A kormány nem érhette volna el azt a sikert, amit megvalósított a szerbiaiak támogatása nélkül - jelentette ki Aleksandar Vučić sajtótájékoztatóján, Belgrádban. A leköszönő kormányfő hosszasan sorolta a szerb kormány eddigi sikereit. Vučić kiemelte, folytatni fogják az utak, autópályák és vasutak építését, és a beruházások serkentését is. Részletezte a Belgrád – Szabadka – Budapest vasútvonal terveit is. Serbia Prime Minister Aleksandar Vučić, leköszönő miniszterelnök, Szerbia: „Természetesen a Belgrád - Szabadka vasútvonal, a szabadkai alapkő letétele napjától számítva, maximum három évig tart. A kínai elnökkel megbeszéltük, hogy kettő és fél évig tart, mivel október végén vagy november elején, attól függ, hogy mikor lesz a találkozó, erről még nincs pontos dátum. Tehát két és fél évet kell utána számolni, és 2019 végére teljes lesz a vasútvonal Budapest irányába, ami a szerbiai oldalt illeti.” Biztos vagyok abban, hogy az Európai Unióhoz való csatlakozás lesz a kormány fő stratégiai célja a továbbiakban is - mondta Vučić, majd hozzátette, Szerbia az Európai Unióhoz való csatlakozása jól halad. Ugyanakkor a kormányfő reméli, a jó viszony megmarad Oroszországgal, Kínával és az Egyesült Államokkal is, de szavai szerint még nagyon sokat kell dolgozni a kapcsolatok fejlesztése terén. „Természetesen Szerbia jövőjét az EU-hoz való közeledésben látom, de ez nem csak tőlünk függ, hogy tagok leszünk-e.”



Beszélt a közszféra béreinek emeléséről is. Szavai szerint az új kormányfővel egyeztetve, lehetőség nyílik arra az végéig, hogy emelkedjenek a közszféra bérei, valamint a nyugdíjak is. Mint mondta, mindez az elmúlt évek gazdasági teljesítményének lesz köszönhető. „Szeretném megköszönni Szerbia államfőjének, hogy a legnehezebb pillanatokban támogatta a kormányt, különösen a pénzügyi konszolidáció kapcsán hozott döntésekkor. Szeretném még egyszer megköszönni a minisztereknek, az államtitkároknak és minden állami szektorban dolgozónak a munkáját, akik nem szóltak egy szót sem a fizetésük csökkentése miatt. Ők azok, akiknek nem adtunk vissza semmit abból, amit elvettünk tőlük, és nem adtunk nekik semmit. Azt várhatjuk, a következő kormányfővel való egyeztetés fényében, hogy az év végéig, az elért gazdasági eredményeknek köszönhetően lehetőség nyílik majd arra, hogy növekedjenek a fizetések az állami szektorban, és növekedjenek a nyugdíjak is.” Serbia Prime Minister Vučić ígéretet tett, hogy államfőként mindent megtesz a térség békéjéért és stabilitásáért. A Szerb Haladó Pártban betöltött pozíciójáról a miniszterelnök és egyben a leendő államfő hamarosan tájékoztatni fogja a polgárokat. (fotó: Tanjug/AP)
Szerbia
miniszterelnök
sajtótájékoztató

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.