Ugrás a tartalomra

Vučić: Vajdaság nem lesz köztársaság

2018.04.04
14:37
2018.04.04
17:09
Forrás
Tanjug
Ezt sem Szerbia, sem Vajdaság lakosai nem akarják - tette hozzá az elnök.

Vajdaság nem lesz köztársaság - mondta Aleksandar Vučić azon a belgrádi sajtótájékoztatón, amelyen bejelentette, hogy Szerbia ötmillió euróval támogatja a boszniai Szerb Köztársaság községeit. Szerbia államfője hozzátette, nem véletlen, hogy Saša Janković koalíciós partnerei támogatják, hogy Vajdaság köztársaság legyen, de ez nem fog megvalósulni, mert a vajdaságiak nem akarják ezt.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Nem véletlen, hogy a koalíciós partnerek, akik támogatták Janković urat az elnökválasztáson, támogatják azt, hogy Vajdaság köztársaság legyen, és néhány más politikai párt. Én gratulálok nekik, és csak azt tudom mondani, hogy minden rendben, Szerbia egy demokratikus ország, és azt a filmet nem fogják látni, soha nem lesz ilyen Szerbiában, és nem azért, mert Vučić ezt nem engedni, hanem azért, mert Szerbia polgárai és Vajdaság polgárai ezt nem akarják. Ne felejtsék el, hogy Vajdaság lakosai az elnökválasztáson ötvenöt százalékban engem támogattak.”

Aleksandar Vučić
Vajdaság
köztársaság

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.
17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.