Ugrás a tartalomra

Zelenszkij: Csak őrült terroristák támadnak civil célpontokat

2022.06.28
14:39
2022.06.28
15:43
Forrás
BBC, euronews
A bevásárlóközpont elleni rakétatámadás után a NATO főként a keleten állomásoztatott gyors reagálású hadtestekben szolgálatot teljesítő katonák számának drasztikus növelését irányozta elő 40 ezer főről 300 ezer főre.

Eddig 18 halálos áldozata van az ukrajnai bevásárlóközpontban kialakult tűzesetnek. Moszkva szerint ők egy lőszerraktárat lőttek, majd az ott történt robbanás következtében a tűz a bevásárlóközpontra is átterjedt.

Csak őrült terroristák támadnak civil célpontokat - fogalmazott Volodimir Zelenszkij közösségi oldalán. Az ukrán elnök szerint nincs a földön helyük azoknak, akik óvodákat, iskolákat, bevásárlóközpontokat és lakóépületeket lőnek rakétákkal. Hozzátette, ezek nem célt tévesztett lövedékek, hanem a megszállók megfontolt támadásai. Zelenszkij arra kérte az Egyesült Államokat, hogy mondja ki és szankcionálja, hogy Moszkva államilag támogatja a terrorizmust, utalva ezzel a tegnapi, eddig 18 halálos áldozatot követelő rakétatámadásra egy ukrajnai bevásárlóközpontban. Ezt a G7-ek tegnap háborús bűnként ítélték el és az ENSZ biztonsági tanácsa is véleményt mond róla.

A NATO reakciójára sem kellet sokáig várni, az Észak-Atlanti Szövetség a főként keleten állomásoztatott gyors reagálású hadtestekben szolgálatot teljesítő katonák számának drasztikus növelését irányozta elő 40 ezer főről 300 ezer főre.

Ukrajna
orosz-ukrán háború
NATO

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.