Ugrás a tartalomra

Zenta – átpártoltak

2012.08.08
12:35
Két taggal bővült a Vajdasági Magyar Szövetség Zentán a Községi Képviselő-testületben
Két taggal bővült a Vajdasági Magyar Szövetség Zentán a Községi Képviselő-testületben. A Magyar Polgári Szövetség háromtagú frakciójából két képviselő átállt a VMSZ soraiba, így egyetlen személy képezi jelenleg az ellenzéket a zentai KKT-ban. Zentán a Vajdasági Magyar Szövetség, a Demokrata Párt, a Szerbia Egyesült Régiói, valamint a Szerbiai Szocialista Párt és a Szerbiai Egyesült Nyugdíjas Párt koalíciója irányítja a várost, egyedüli pártként a Magyar Polgári Szövetség van ellenzékben. Nagy Szilárd, eddigi MPSZ-es képviselő elmondta: korrekt együttműködést alakítottak ki a VMSZ-szel. „Mivel ellenzékből nem tudunk se a városért, se a polgárokért, se a magyarságért semmit se tenni, ezért úgy döntöttünk, hogy saját akaratunkból kilépünk a Magyar Polgári Szövetségből és a VMSZ mellé csatlakozunk, ezzel erősítjük a Képviselő-testületben a magyar oldalt. Azt még hozzá kell tennem, hogy mielőtt a VMSZ-hez csatlakoztunk volna, megismerkedtünk a VMSZ négyéves programjával, amit jónak találtunk és el is fogadtunk” – mondta Nagy Szilárd.



Döme Anikó, eddigi MPSZ-es képviselő elmondása szerint a három személyből álló ellenzék nem tudta volna aktívan segíteni a város fejlődését. „A négyéves hosszú várakozás, a reménykedés, vagy a véletlenben való bizalom nem tud aktívan foglalkoztatni, és ezért választottam ezt a lehetőséget” – emelte ki Döme Anikó. A két képviselő átállásával felbomlott az MPSZ zentai frakciója, így Rácz Szabó László, a párt elnöke maradt az egyetlen ellenzékben lévő képviselő Zentán.
VMSZ
Zenta
MPSZ

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.