Ugrás a tartalomra

Zoran Pavlović az új tartományi ombudsman (videó)

2016.11.24
17:15
Erről döntött a tartományi parlament a hetedik ülésén
Erről döntött a tartományi parlament a hetedik ülésén. Továbbá elfogadták a költségvetés átütemezésére vonatkozó javaslatot. A tartomány által felvett kölcsönök átütemezésével mintegy 200 millió dinárt tudnak megtakarítani a vajdasági büdzsében. A parlament döntése értelmében Zoran Pavlović jogász, korábbi körzeti ügyész lett az új tartományi ombudsman. 94-en, vagyis a képviselők túlnyomó többsége támogatta a kinevezését. Az új tartományi ombudsman közvetlenül kinevezése után azt mondta, most nem, de harminc napon belül nyilatkozik a sajtónak. Hangsúlyos napirendi pont volt a tartományi költségvetés átütemezése. A tartomány felhalmozódott adóssága miatt kellett átütemezni a büdzsét – nyilatkozta Đorđe Milićević, a Szerb Haladó Pártból. "Ez nagy megterhelést jelent a tartományi költségvetésnek, és ez a kormány átütemezte az adósság visszafizetését, ezzel kapcsolatosak a mai döntések. A folyamatnak várhatóan igen kedvező eredményei lesznek, és közvetlenül mintegy 200 millió dinárt tudunk megtakarítani a tartományi költségvetésben." A Demokrata Párt számára csak részben elfogadható a költségvetés átütemezésére vonatkozó javaslat. Az új kormány elképzelése nyomán a pénz nem a tartományi fejlesztési alapok, hanem a bankok felé áramlik – mondta a Demokrata Párt képviselője, Nenad Borović. "A kölcsön átütemezésére vonatkozó javaslat egy része elfogadható, de ami az alapok idő előtti kivonására vonatkozik, részünkről nincs rendjén, mert az eredeti elképzelés az volt, hogy e kölcsönökből a tartományi alapok valami hasznot is húzzanak, ami most nem valósul meg."



A VMSZ tartományi parlamenti frakciója támogatta az átütemezésre vonatkozó javaslatot. Erdély Lenke, Vajdasági Magyar Szövetség: "Az átcsoportosítás azt fogja eredményezni, hogy egy záros időn belül a költségvetés egyenesbe fog jönni, úgyhogy ezeket a tartozásokat le tudjuk majd fedni." A Magyar Mozgalom-VMDK koalíció nem támogatta a költségvetés átütemezését, mivel ezt a megoldást újabb kölcsön felvételeként élik meg. Azt is kifogásolják, hogy nem kapták kézhez kellő időben a javaslatot. Csonka Áron, MM-VMDK: "Mi úgy gondoljuk, hogy a képviselőknek nem volt elegendő idejük sem, hiszen az utolsó pillanatban kaptuk kézhez az ilyen súllyal bíró anyagot, nem volt idejük átnézni sem a javaslatot igazából, módosító indítványt pedig végképp nem tudtunk volna tenni." A tartományi parlament hetedik ülésének további napirendi pontjai volt még a belső munkahelyi besorolásra, valamint a sport fejlesztésére vonatkozó javaslat, továbbá a választási bizottságok és a parlamenti bizottságok tagjaira vonatkozó javaslatok megvitatása.
ülés
tartományi képviselőház
Zoran Pavlović
tartományi ombudsman

Most

08:18

Nyerjen lakást!

Mostanáig több mint 24,6 millió számla QR-kódját küldték be a szerbiai lakosok a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjátékra.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.