Ugrás a tartalomra

1190 új koronavírus-eset és 71 áldozat Magyarországon

2021.05.14
10:15
2021.05.14
12:33
Forrás
koronavirus.gov.hu, MTI
Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma már 4 millió 483 ezer, közülük több mint 2 millió 626 ezren a második oltást is megkapták.

Magyarországon újabb 1190 esetben mutatták ki a koronavírus-fertőzést és elhunyt 71 beteg. Kórházban 2612 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 338-an szorulnak mesterséges lélegeztetésre.

Ezekben a napokban is csaknem négyezer katona vesz részt a koronavírus-járvány elleni védekezésben - közölte a magyar honvédelmi miniszter az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában. Benkő Tibor elmondta, hogy a Magyar Honvédség az ország védelme mellett minden területen ott van, ahol segíteni tud az ország lakosságának. A koronavírus-járvány miatt tavaly március óta a katonák segítik a határzárást, a közterületeken a rendőrökkel közösen járőröznek, valamint fertőtlenítési feladatokat is végrehajtottak. A kórházparancsnoki rendszerben most is hatvan katona teljesít szolgálatot, az egészségügyi dolgozók tehermentesítését pedig mintegy 1400 segíti - emelte ki Benkő. Az öt honvédségi oltóbusszal pedig bárhová el tudnak jutni, hogy segítsék a lakosság beoltását - ismertette.

koronavírus
járvány

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.
17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.