Ugrás a tartalomra

1200 új fertőzött Romániában

2020.08.10
17:59
2020.08.10
18:05
Forrás
MTI
Közel 3 ezerre nőtt a járvány romániai áldozatainak száma

Romániában 1200 körül az új fertőzöttek száma, így az ismert aktív eseteké meghaladja a 29 ezret, közülük 7763-an vannak kórházban. A súlyos eseteké emelkedett, hétfőn már 476 személyt ápoltak intenzív terápián. 29 halálesetet jelentettek, ezzel közel 3 ezerre nőtt a járvány áldozatainak száma. Ludovic Orban miniszterelnök elmondta, hogy a kormány valószínűleg meghosszabbítja a hónap közepén lejáró rendkívüli helyzetet. A román közegészségügyi intézet hétfőn Spanyolországot is a sárgával jelzett országok közé sorolta, így az onnan Romániába érkezőknek 14 napot házi karanténban kell tölteniük.

Ukrajnában több mint ezer új fertőzött van, így az aktív fertőzöttek száma megközelítette a 36 ezret, az elhunytaké pedig meghaladta a 1900-at. A legtöbb új fertőzöttet a nyugat-ukrajnai Lviv megyéből jelentették, a második legtöbb új fertőzéses esetet pedig Ivano-Frankivszk megyéből. Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter megjegyezte, hogy Lviv megyében már meghaladta az 50 százalékot a kórházi ágyak kihasználtsága. Megkezdték továbbá a kórházak "második hullámának" felkészítését a betegek fogadására.

Csaknem 181 ezer az aktív esetek száma Oroszországban, így 892 ezerre emelkedett az igazolt fertőzötteké, az elhunytaké pedig meghaladta a 15 ezret. Oroszország a negyedik helyen áll a világon a kimutatott koronavírus-fertőzések számát tekintve az Egyesült Államok, Brazília és India után. A dél-oroszországi üdülőövezetekből ugyanakkor az elmúlt napokban 1517 fertőzöttet jelentettek, akik közül 17-en meghaltak, 1054-en pedig felépültek. Moszkva, Szentpétervár, Rosztov-na-Donu repülőtereiről hétfőn megindultak az első repülőjáratok a török tengerpart, Antalya, Bodrum és Dalaman felé.

járvány
koronavirus
fertőzés

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.