Ugrás a tartalomra

1436-ra csökkent az aktív fertőzöttek száma Magyarországon

2020.05.26
07:45
2020.05.26
15:05
Forrás
MTI, hirado.hu, koronavirus.gov.hu
Újabb 15 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 3771-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon. Elhunyt 8 idős krónikus beteg.

A gyógyultak száma azonban jóval magasabb, mint az aktív fertőzötteké - jelentette be Müller Cecília, országos tisztifőorvos az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján. A járvány megjelenése óta 1836-an gyógyultak ki a vírus okozta betegségekből. 436 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 27-en vannak lélegeztetőgépen.

Dr. Müller Cecília, országos tisztifőorvos, Magyarország: „Magyarországon továbbra is az a célunk, illetve a legnagyobb kihívás, hogy a zárt közösségekből eltűnjön a vírus, illetve egyre növekedjen ott is a gyógyultak és a negatívak száma. Ezért a szűrővizsgálatok is folytatódnak. Egy második ütemben következnek most az újabb idősotthonok, szociális intézmények, ahol a szűrővizsgálatokat el fogjuk végezni. Jó hír, hogy az érintett intézmények száma nem növekedett az utóbbi időszakban.”

fertőzött
koronavírus
járvány
gyógyult

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.