Ugrás a tartalomra
Piaxabay/Pexels

2030-ra a magyar energiatermelés 90 százalékban kibocsátásmentes lesz

2019-12-03
11:36
Forrás
www.elobolygonk.hu
A klímaváltozással szemben cselekvéssel lehet fellépni, Magyarország az elmúlt években uniós szinten is példaértékű intézkedéseket tett, és a kitűzött célok felé eredményesen, következetesen halad.

Ezt szögezte le a magyar Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye. A tárca szerint Magyarországnak határozott klímavédelmi céljai, akcióterve, intézkedései vannak. A közlemény szerint az ország az Európai Unió 2030-ig vállalt céljaival egyetért, mert ehhez megvan az uniós cselekvési terv, és megvannak az ahhoz rendelt források. Kiemelik, a 2030-as uniós célkitűzéshez képest Magyarország többet is vállal, mégpedig hogy 2030-ra a magyar energiatermelés 90 százalékban kibocsátásmentes lesz. Hangsúlyozzák, hogy az eddigi intézkedéseknek köszönhetően a kibocsátáscsökkentésben kiemelten jó eredményeket ér el Magyarország: az üvegházhatásúgáz-kibocsátás 1990 óta harmadával csökkent, amivel uniós összevetésben, Dániával holtversenyben a kilencedik helyen áll Magyarország.

klímaváltozás
energia
üvegházhatású gázok
üvegházhatás

Most

17:02

Elhunyt Papp Gábor

Életének 78. évében elhunyt Papp Gábor, a BBC History magazin főszerkesztője - tudatta a Kossuth Kiadó szerdán az MTI-vel.

Népszerű