Ugrás a tartalomra
Piaxabay/Pexels

2030-ra a magyar energiatermelés 90 százalékban kibocsátásmentes lesz

2019-12-03
11:36
Forrás
www.elobolygonk.hu
A klímaváltozással szemben cselekvéssel lehet fellépni, Magyarország az elmúlt években uniós szinten is példaértékű intézkedéseket tett, és a kitűzött célok felé eredményesen, következetesen halad.

Ezt szögezte le a magyar Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye. A tárca szerint Magyarországnak határozott klímavédelmi céljai, akcióterve, intézkedései vannak. A közlemény szerint az ország az Európai Unió 2030-ig vállalt céljaival egyetért, mert ehhez megvan az uniós cselekvési terv, és megvannak az ahhoz rendelt források. Kiemelik, a 2030-as uniós célkitűzéshez képest Magyarország többet is vállal, mégpedig hogy 2030-ra a magyar energiatermelés 90 százalékban kibocsátásmentes lesz. Hangsúlyozzák, hogy az eddigi intézkedéseknek köszönhetően a kibocsátáscsökkentésben kiemelten jó eredményeket ér el Magyarország: az üvegházhatásúgáz-kibocsátás 1990 óta harmadával csökkent, amivel uniós összevetésben, Dániával holtversenyben a kilencedik helyen áll Magyarország.

klímaváltozás
energia
üvegházhatású gázok
üvegházhatás

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Január 18-a Piroska napja

Időjárás szempontjából a mai napnak különleges jelentése van, ugyanis, ha Piroska napján fagy, negyven napig el nem hagy - tartja a mondás.