Ugrás a tartalomra

2030-ra a magyar energiatermelés 90 százalékban kibocsátásmentes lesz

2019.12.03
11:36
Forrás
www.elobolygonk.hu
A klímaváltozással szemben cselekvéssel lehet fellépni, Magyarország az elmúlt években uniós szinten is példaértékű intézkedéseket tett, és a kitűzött célok felé eredményesen, következetesen halad.

Ezt szögezte le a magyar Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye. A tárca szerint Magyarországnak határozott klímavédelmi céljai, akcióterve, intézkedései vannak. A közlemény szerint az ország az Európai Unió 2030-ig vállalt céljaival egyetért, mert ehhez megvan az uniós cselekvési terv, és megvannak az ahhoz rendelt források. Kiemelik, a 2030-as uniós célkitűzéshez képest Magyarország többet is vállal, mégpedig hogy 2030-ra a magyar energiatermelés 90 százalékban kibocsátásmentes lesz. Hangsúlyozzák, hogy az eddigi intézkedéseknek köszönhetően a kibocsátáscsökkentésben kiemelten jó eredményeket ér el Magyarország: az üvegházhatásúgáz-kibocsátás 1990 óta harmadával csökkent, amivel uniós összevetésben, Dániával holtversenyben a kilencedik helyen áll Magyarország.

klímaváltozás
energia
üvegházhatású gázok
üvegházhatás

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.
17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.