Ugrás a tartalomra
MTI/Illyés Tibor

Áder János: Magyarország 2050-ig klímasemleges lesz

2021.11.03
17:17
2021.11.03
17:24
Forrás
MTI
2030-tól a városi tömegközlekedésben csak elektromos buszokat használnak Magyarországon.

Kevés volt a konkrét vállalás, inkább csak ünnepélyes deklarációk hangzottak el Glasgow-ban - így értékelte a skóciai nagyvárosban zajló ENSZ klímakonferenciát Áder János.

A magyar köztársasági elnök kiemelte, Magyarország az országok többségével ellentétben konkrét vállalásokat tett konkrét határidőkkel, így például törvényben rögzítette, hogy 2050-ig klímasemleges lesz.

De Magyarország nem most kezdte a zöldítést. Miután 100 éve Trianonban elvesztette erdőinek több mint 90 százalékát, azóta folyamatosan növelte erdeit, és jelenleg 22 százaléknál tart - fűzte hozzá az államfő.

2030-tól a városi tömegközlekedésben csak elektromos buszokat használnak Magyarországon, a járműparkot addig is folyamatosan lecserélik, valamint jelentős erdőtelepítési programot hajtanak végre – ismételte meg a köztársasági elnök.

Áder János
klíma
klímasemleges
elektromos busz

Most

13:11

Elismerték Terzić munkáját

Húsz év alatt húsz érem - ezzel az eredménnyel érdemelte ki a Gyertyaszentelő-napi Érdemrendet Zoran Terzić, a szerb női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya.
12:39, Frissítve: 12:44

Liszicsanszk orosz ellenőrzés alá került

Az ukrán erők elhagyták Liszicsanszkot, az ukrán hadsereg utolsó bástyáját Luhanszk régióban. Három ember vesztette életét a harkivi körzetben, amikor az orosz erők támadást intéztek Bezrukij település ellen. 131. napja tart a háború Ukrajnában.
12:38

Tompít a hőség vezetéskor

Készüljünk fel a kánikulára, ha útra kelünk! Előbb fáradunk, türelmetlenebbek lehetünk, koncentrációzavar léphet fel. Néhány jótanács a hosszú út előtt!

Népszerű