Ugrás a tartalomra
Pixabay/PublicDomainPictures

Átlépte a százmilliárd forintot a babakötvénybe fektetett összeg Magyarországon

2020-10-31
11:37
Forrás
MTI
Varga Mihály magyar pénzügyminiszter közösségi oldalán kifejtette, hogy azzal a 27 ezer gyermekkel együtt, akiknek idén nyitottak számlát, már 228 ezer gyermeknek gyűlik babakötvényben a megtakarítása.

Elmondta, hogy ez azt jelenti, hogy a magyar családok szerint megéri ilyen formában gondoskodni a fiatalok életkezdéséről. A miniszter rámutatott arra, hogy érdemes babakötvényt vásárolni, mert adó-, járulék- és illetékmentes, nincs számlavezetési díja, az inflációnál 3 százalékkal magasabb a kamata, a befizetett összeg mellé pedig állami támogatás is jár. Így a megvásárlásától kezdve már havi néhány ezer forintos befizetéssel több millió forint gyűlhet össze a fiatal 18 éves korára. Hozzátette, hogy a babakötvény is fontos részét képezi a magyar családbarát politikának.

babakötvény
Magyarország
családbarát
Varga Mihály
gyerek
megtakarítás

Most

21:08

Brexit - Felfüggesztették a londoni tárgyalásokat

Felfüggesztette az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről folyó londoni tárgyalásokat péntek este a brit és az uniós küldöttség, mivel nem sikerült áthidalni a nézetkülönbségeket.
20:59

Moszkvában megkezdődött a feliratkozás a védőoltásra

Moszkvában pénteken megkezdődött a feliratkozás a Covid-19 járvány elleni tömeges védőoltásra, Szergej Szobjanyin polgármestere elmondta, hogy az első napon ötezren jelentkeztek a veszélyeztetettségük miatt elsőbbséget élvező szakmai csoportokból.
19:06

Elhalasztják a TSC meccsét

Elhalasztják a TSC labdarúgóklub hétvégi, a Javor otthonában esedékes szuperligás mérkőzését, miután a topolyaiak több játékosuk koronavírusos megbetegedésére hivatkozva kérelmezték ezt a ligától.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.