Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Bakondi: 11500 határsértőt fogtak el idén Magyarországon

2021.02.17
14:27
Forrás
MTI
Valamennyi Európába vezető migrációs útvonalon aktivitás tapasztalható - magyarázta a magyar Miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Idén eddig mintegy 11500 határsértőt fogtak el Magyarországon a hatóságok, és 150 ember ellen indítottak eljárást embercsempészés miatt - közölte a magyar Miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán. Bakondi György azt mondta, hogy a magyar határ térségébe érkező migránsok különböző módszereket alkalmazva próbálnak bejutni az ország területére: tipikus az alagutas módszer és a járművekben elrejtőzés. Valamennyi Európába vezető migrációs útvonalon aktivitás tapasztalható - tette hozzá. Kitért arra is: Temesváron az okozza a fő problémát, hogy a Szerbia felől nagy létszámban érkező illegális bevándorlókat elfogásuk után nyílt táborokban helyezik el, ahonnan elszöknek, és ismét kísérletet tesznek a határátlépésre. Sokan épületekben rejtőznek el, és bűncselekményeket követnek el, ami politikai feszültséget okoz a lakosságnál.

migráns
illegális bevándorló
határsértő
Magyarország
határ
Bakondi György

Most

21:04, Frissítve: 21:13

Gólyakolónia Újvidéken

Újvidék északi bejáratánál, az autópálya mellett található Vajdaság egyik legnagyobb gólyakolóniája. Egy elhagyatott építkezés betonoszlopainak tetején több mint húsz fészekben nevelik az új nemzedékeket.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.