Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic, File

Börtönbüntetésre ítélték a montenegrói puccskísérlet vádlottjait

2019-05-09
11:28
2019-05-09
11:35
Forrás
RTCG
Együttvéve több mint 69 év börtönre ítélték a 2016. októberi montenegrói puccskísérlet 14 vádlottját.

A podgoricai bíróság elsőfokú ítéletében kimondta: a bűnszövetkezet minden tagjának előre kijelölt feladata és szerepe volt, a csoport készen állt arra, hogy erőszakot és megfélemlítést alkalmazzon, és mindannyian beszámíthatóak voltak, valamint tisztában voltak terveik súlyával, és készen álltak végrehajtani azokat, tudván, hogy tettük jogellenes.

A vádlottak között két orosz állampolgár, két montenegrói ellenzéki képviselő, a szerbiai csendőrség egykori vezetője, valamint további kilenc szerb állampolgár volt.

A vádirat szerint a bűnszövetkezet állami intézményekre akart támadni a 2016. októberi parlamenti választás napján, és merényletet akart elkövetni Milo Đukanović akkori miniszterelnök ellen, hogy oroszbarát pártokat juttasson hatalomra, megakadályozva ezzel az Adria-parti állam NATO-csatlakozását.

Montenegró
puccskísérlet
ítélet
börtön
büntetés

Most

20:10

Reménysugár a hajnani gibbonoknak

A világ legritkább főemlősfaja, a hajnani gibbon egy hímét és egy nőstényét fedezték fel, a pár új reményt jelent a világ legveszélyeztetettebb főemlősfajának fennmaradására - írta a BBC hírportálja.

Népszerű