Ugrás a tartalomra
MTI/Mónus Márton

Budapesten mutatkoznak be a Hétköznapi hőseink pályázat résztvevői

2021.11.03
16:01
Forrás
MTI
Határon túli diákok ismertetik azt, amivel a Hétköznapi hőseink – Írjunk történelmet című pályázatra jelentkeztek.
MTI/Mónus Márton

A résztvevőket Fekete Péter magyar kultúráért felelős államtitkár köszöntötte a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Fontos, hogy tudjuk, honnan jöttünk, a felkutatott helyi hősök pedig nemcsak az adott közösségnek, hanem másoknak is muníciót adnak – hangsúlyozta Fekete Péter köszöntő beszédében.

MTI/Mónus Márton

Ez a három nap a hőseinkről szól, azokról, akik a határon túli településeken élnek – hangsúlyozta Csáky Csongor. A Rákóczi Szövetség elnöke kiemelte, hogy a projekt résztvevői az egész Kárpát-medencéből érkeztek: a dél-erdélyi Meggyesről, Komárom környékéről, a Csallóközből, Vajdaságból és a Muravidékről is. A projektben 12 évestől 24 éves korig vettek részt fiatalok.

Budapest
Hétköznapi hőseink
diák
Fekete Péter
Csáky Csongor

Most

20:06

Színfalak mögött

A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény több év kihagyás után idén ismét megszervezte a színházi nevelési óráját a helybeli általános iskola hetedik osztályosai számára.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.