Ugrás a tartalomra
MTI/Máthé Zoltán

A Covid-árváknak gyűjtenek a Jónak lenni jó! műsorban

2021.11.06
16:30
2021.11.06
18:13
Forrás
Pannon RTV
A koronavírus árváinak segítésére létrehozott Regőczi István Alapítvány munkáját támogatja idén a Jónak lenni jó! elnevezésű magyarországi jótékonysági kampány.

Céljuk hosszú távú és személyre szabott gondoskodást biztosítani a koronavírus-járvány idején árván maradt gyerekek számára - hangzott el az alapítvány és az MTVA sajtótájékoztatóján. Az egész ország megmozdult, sokan támogatják az alapítvány munkáját. Eddig az alapítvány 932 gyermekkel vette fel a kapcsolatot, közülük 629 gyermeket már támogattak, összesen 140 millió forinttal.

Áder János magyar köztársasági elnök, a Regőczi Alapítvány alapítója köszönetet mondott a közszolgálati médiának, valamint Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívónak és Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok kardvívónak, az adománygyűjtő műsor jószolgálati nagyköveteinek, hogy a Covid-árvák ügye mellé állnak.

„Az újabb tragédiák elkerülhetők lennének, még mindig elkerülhetők lennének, hogyha hallgatnánk az okos szóra, ha hallgatnánk az orvosok tanácsára, és azok, akik eddig nem oltatták be magukat, beoltatnák magukat. Még most sem késő, nem tudhatjuk, hogy lesz-e ötödik vagy lesz-e hatodik hullám, és az nem lesz-e erősebb, mint a negyedik. Tudjuk, hogy az elmúlt hónapokban akár a legnagyobb körültekintés és a védekezés ellenére is történtek tragédiák, nagyon sok családban történtek tragédiák, nagyon sok gyermek lett árva. Ezért alapítottuk meg a Regőczi Alapítványt, hogy segítsünk nekik” - mondta Áder János.

Jónak lenni jó!
koronavírus
árva
Covid-árva
Áder János
Magyarország

Most

Népszerű