Ugrás a tartalomra
police.hu/printscreen

Egyre erőszakosabb átlépési kísérletek a magyar-szerb határon

2020-08-05
18:33
2020-08-05
18:52
Forrás
MTI, Hirado.hu, police.hu
Mintegy száz migráns próbált meg erőszakosan Magyarországra jutni Röszkénél szerdára virradóra, a magyar rendőrök megakadályozták, hogy a csoport átlépje a határt - írja a police.hu.

A magyar rendőrség honlapján olvasható közlemény szerint a határ szerb oldalán gyűltek össze a bevándorlók, a Röszke közelében található kiserdőben. A hatóságok nem sokkal éjfél után hőkamerákon észlelték a csoportot. A migránsok a határ több pontján egyszerre próbáltak meg illegálisan Magyarország területére jutni. Erőszakosan léptek fel a határt védő egyenruhásokkal szemben, kövekkel dobálták meg őket, néhányan szeméremsértő módon viselkedtek. Mintegy harmincan felmásztak a határkerítésre, úgy próbáltak bejutni az országba. A szolgálatot teljesítő rendőrök és katonák minden jogellenes határátlépési kísérletet megakadályoztak.

erőszakos
migráns
Röszke
Magyarország
bejut
behatol
csoport

Most

10:45, Frissítve: 10:57

Szedjetek szét - ismét telt ház előtt

A járványügyi előírások szigorú betartása mellett újra telt ház előtt játszották a Szedjetek szét című előadást a Kosztolányi Dezső Színházban, Szabadkán.
07:32, Frissítve: 07:53

Készül az uniós jelentés Szerbiáról

Az elmúlt év jogállamiság terén elért eredményeinek fontos elemei várhatóan bekerülnek az Európai Bizottság Szerbiáról szóló jelentésébe - jelentette ki Jadranka Joksimović.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.