Ugrás a tartalomra
Pixabay

Egyre több kisbaba születik lombikprogram segítségével Magyarországon

2020.12.25
09:02
Forrás
hvg.hu
Szakértői becslés szerint minden 38. újszülött lombikprogramnak köszönhetően jön világra Magyarországon.

Ez azt jelenti, hogy az évente megérkező mintegy 90 ezer kisbaba közül csaknem kétezernek lombikprogramban részt vevő anyák adnak életet, további 400–500 esetben pedig a mesterséges megtermékenyítés egy másik formája, az inszemináció hozza el a várva várt eredményt. A gyermekvállalás minden negyedik-ötödik pár esetében bizonyos nehézségekbe ütközik Magyarországon. A demográfusok ilyen komplikációnak tekintik önmagában már azt is, ha a remélt terhesség 12 hónapon belül nem következik be. 

lombikprogram
Magyarország
mesterséges megtermékenyítés
újszülött
kisbaba

Most

18:51, Frissítve: 21:56

Az angolok nyerték a D-csoport rangadóját

Az angol válogatott Raheem Sterling góljával 1-0-ra legyőzte a horvát együttest a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság D-csoportjának első fordulójában, a londoni Wembley Stadionban.

Népszerű

Az Interpol körözte, Szabadkán tartóztatták le

Egy Interpol által körözött személyt tartóztatott le, és vett őrizetbe a szabadkai rendőrség. Az 1985-ös születésű magyar állampolgárságú P. K.-t egy másik személy házában találtak meg a városban.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.