Ugrás a tartalomra
MTI/Bruzák Noémi

Együttműködési megállapodás a Regőczi Alapítvány és a Karitatív Tanács tagszervezetei között

2021.06.25
09:46
2021.06.25
16:49
Forrás
Pannon RTV
Együttműködési megállapodást kötött a koronavírus-járvány miatt árván marad gyerekeket segítő Regőczi Alapítvány a Karitatív Tanács tagszervezeteivel.

Együttműködési megállapodást kötött a koronavírus-járvány miatt árván maradt gyerekeket segítő Regőczi Alapítvány a Karitatív Tanács tagszervezeteivel. Az erről szóló dokumentumot Herczegh Anita, Áder János magyar köztársasági elnök felesége, az alapítvány kuratóriumának az elnöke, Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Karitatív Tanács elnöke és a tagszervezetek vezetői írták alá csütörtökön a Sándor-palotában.

Pannon RTV

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke és felesége Herczegh Anita április 18-án jelentették be azon szándékukat, hogy alapítványt hoznak létre a koronavírus-járványban árván vagy félárván maradt gyermekek megsegítésére - mondta el a budapesti Sándor-palotában tartott sajtótájékoztatón Áder János. A magyar köztársasági elnök kiemelte, a bejelentés óta eltelt időszakban a rászoruló gyermekek száma is növekedett. „Akkor még 400 családról és valamivel több mint 600 gyermekről tudtunk, tehát négyszáz érintett családról és 600 árván vagy félárván maradt gyermekről tudtunk. Ma sajnos az adatok ennél sokkal rosszabb képet mutatnak, hiszen több mint 600 érintett családról tudunk, és közel ezer, egészen pontosan 952 gyermekről, árván vagy félárván maradt gyermekről tudunk.”

Pannon RTV

Herczegh Anita, a Regőczi Alapítvány kuratóriumi elnöke is megköszönte az eddigi támogatásokat. Kiemelte, Magyarországon a rendszerváltás óta kialakultak olyan karitatív szervezetek, amelyek országos hálózattal rendelkeznek, és az emberek részéről is egy bizalom tapasztalható feléjük, ami példaértékű. „Az alapítványt mi úgy szeretnénk működtetni, hogy ameddig csak lehet, az apparátus működtetésére ne kelljen pénzt fordítanunk, tehát ha ezer forint adomány érkezik az alapítványhoz, mind az ezer forintot, ameddig csak lehet, az érintett gyermekeknek el tudjuk juttatni.”

Pannon RTV

Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár az alapítvány névadójáról szólva elmondta, Regőczi István atya sok száz árva, félárva gyermeknek adott otthont, lehetőséget a felnevelkedésre és általában az életbe maradásra is. „Az egyik fejezetben Regőczi atya azt írja, hogy a belügy emberei fegyvert kerestek nála, mire a válasz az volt: egy fegyverem van, a kereszt. Mi, a Karitatív Tanács tagjaiként kereszt alatt vagyunk mindannyian, hiszen a Vöröskereszt, a most 140 éves Vöröskereszt is, és a többi öt egyházi szervezet is a kereszt tövében - ha szabad így fogalmazni - jöttünk össze, és ennek szellemében tesszük a munkánkat, így fogjuk segíteni ezt a közös megállapodást is.”

Pannon RTV

Az eseményen részt vett és az együttműködési dokumentumot aláírta még Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója, Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója, Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke, Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet elnökigazgató-helyettese, Juhász Márton, a Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója és Lázár Alpár, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető-helyettese.

Regőczi Alapítvány
Karitatív Tanács

Most

Népszerű