Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Elfogadta a koronavírus elleni oltási stratégiát a román legfelsőbb védelmi tanács

2020-12-03
19:15
Forrás
MTI
Az oltás biztos, hatékony, megfelel a legszigorúbb európai követelményeknek, beadatása pedig önkéntes, és előjegyzésen alapul - közölte a román államfő.

Klaus Iohannis a legfelsőbb védelmi tanács rendkívüli ülése után meglátogatta a bukaresti Romexpo kiállítási csarnokban kialakított oltási központot. Ennek mintájára Bukarestben több mint száz, országszerte pedig mintegy nyolcszáz további központot alakítanak ki. Románia nemzetbiztonsági kérdésnek tekinti az új típusú koronavírus elleni vakcina beszerzésének, tárolásának és beadásának megszervezését. Az oltási kampány előkészítésébe és lebonyolításába a hadsereget és a belügyi szerveket is bevonják.

Románia
védőoltás
vakcina
koronavírus
járvány
stratégia
Klaus Iohannis

Most

18:46, Frissítve: 20:57

Tömeges oltás Szerbiában

Minél gyorsabban le kell zajlania a koronavírus elleni vakcinnációnak Szerbiában, a Nyugat-Balkánnak szánt vakcinaszállítmányokról egyeztetnek csütörtökön az EU vezetői, csütörtökre készül el az újabb oltópont Szabadkán.

Népszerű

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.