Ugrás a tartalomra

Érkezik az első hó

2021.12.11
17:31
2021.12.12
07:19
Forrás
Pannon RTV
Fehérbe borul a hétvégén Szerbia nagyobb része - figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.

Vajdaság nyugati részét leszámítva, mindenhol havazásra van kilátás. Az ország déli részén és Belgrádban 15 centiméteres hótakaró alakulhat ki, míg a magasabban fekvő területeken akár félméteres hó is hullhat. Az ország nagyobb részén megélénkülhet a szél, így hótorlaszok is kialakulhatnak. Az illetékesek a közlekedésben résztvevőket arra figyelmeztetik, hogy ne induljanak útnak téli felszerelés nélkül. Az előrejelzések szerint a jövő hét elején még lehet számítani havazásra Szerbiában.

Kovács Géza, klímakutató: „Vasárnap kezd érdekessé válni az idő, ugyanis eleinte nem lesz csapadék, tehát borongós lesz. A délutáni óráktól ez a ciklon kicsit közelebb kerül hozzánk, de a hideg oldalára kerülünk, és ezáltal a délutáni óráktól havas eső, illetve nagy valószínűséggel az éjszakai órákban eleinte nedves hó, majd hó is fog esni. A hőmérséklet holnap nem lesz túl magas, tehát mindössze 2-3 fok lesz a maximum, de mivel késő este 0 fok közelében alakul a hőmérséklet, valószínűsíthető, hogy a hó esetleg a magasabb vidékeken, külvárosban vagy a tetőkön megmarad, tehát a földön nem várható összefüggő hótakaró képződése.”

havazás
Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet
Kovács Géza
klímakutató

Most

18:59

Család, mindenki bástyája

A párok több mint felének csak egy gyermeke van és ezen változtatni kell - jelentette ki Darija Kisić Vranjéban, a Család, mindenki bástyája elnevezésű projekt eredményeinek bemutatásán.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.