Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lavro Ferenc

Fehérbe burkolózott a magyar főváros

2019-12-02
15:32
2019-12-02
16:39
Forrás
Pannon RTV
Budapesten már az első havazás fennakadásokat okozott a közlekedésben, több városi járatot töröltek, néhánynak módosult az útvonala. Késnek a vonatok, több baleset is történt a csúszós utakon.

Havazásra ébredhettünk ma reggel Budapesten. Annak ellenére, hogy a forgalmasabb utakon gyorsan olvad a hó, néhány helyen, mint például a Parlament előtt, több centiméteres hótakaró alakult ki. Az advent első vasárnapja utáni napon az időjárás is ünnepi hangulatot teremtett.

Nemcsak ünnepi hangulatot, káoszt is hozott magával a havazás a magyar fővárosba. A Budapesti Közlekedési Központ járatainak menetideje megnőtt, több késett vagy terelve közlekedett. A Nyugati pályaudvaron három vágányról nem tudtak indulni és érkezni a vonatok a nap folyamán. A MÁV tájékoztatása szerint a havazás miatt nehézkes a váltóberendezések kezelése, ezért vonattorlódások alakultak ki a Nyugati előtt. Ugyanakkor országszerte a vonatok is késtek, volt, ahol 80 percet is. Járatkésésekre figyelmeztetett a Budapest Airport is.

A magyar Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság számos balesetről számolt be, amelyek reggel és délelőtt történtek a magyarországi utakon. Arra kérték az autósokat, hogy fokozott óvatossággal vezessenek.

Emellett a mostani időjárás megterhelő lehet a hidegfrontra érzékenyek számára. Markáns frontról van szó, fejfájásra, migrénre, viszonylag hosszú reakcióidőre, fáradtságra lehet főként számítani – hangzott el ma reggel az M1-en. A reumás, ízületi betegségekben szenvedők szervezetét is megterheli a jelenlegi időjárás, de a szívproblémákkal küszködő betegek szervezetére is erősen hat a hidegfront.

Az utak csúszósak maradnak, ezért az illetékesek óvatosságra intik a közlekedésben résztvevőket.

havazás
Budapest
Magyarország

Most

18:55, Frissítve: 19:14

Félbetört egy repülő Indiában

Landolás közben kicsúszott a kifutópályáról és két részre tört egy repülőgép Indiában. Az Air India Express gépe Calicutba érkezett Dubaiból.
16:09, Frissítve: 16:15

Dinnyeszezon Tiszakálmánfalván

Két héttel ezelőtt még kétszer ennyibe került a dinnye, mint tavaly, de miután kedvezőbbre fordult az időjárás, mégis nőtt a termés mennyisége és minősége, ami az ár csökkenéséhez is vezetett.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.

Kevés a vásárló a szabadkai ócskapiacon

Nem csak a magyarországi vevők maradtak el, akik most nem tudnak átjönni a határon, a járvány miatt a helybeliek is ritkán keresik fel a nemrégiben még kedvenc bevásárlóhelyüket.