Ugrás a tartalomra

Felfrissül, kitisztul - megérkezett a lehűlés

2021.02.27
08:30
2021.02.27
16:27
Forrás
Szerbiai RTV, met.hu, koponyeg.hu
Vajdaság egyes részein futózáporok is lehetnek, a hegyekben pedig kisebb havazás is esedékes, de számottevő csapadékra nem kell számítani.

Az elmúlt napok kellemes, meleg időjárását szombatra virradóra egy hűvösebb nap váltotta és ez kitart a következő hét végéig. A borús égboltot időnként napsütés váltja majd fel. Komolyabb fagyra és nulla fok alatti hőmérsékletekre nem kell számítani.

Szombaton a hajnali órákban felerősödött a szél, a hőmérő 0 és 5 fok körüli értékeket mutatott. A hét utolsó napján is hasonló lesz az időjárás. Az előrejelzések szerint a nappali hőmérséklet 11 és 14 fok körül alakul. Vajdaság egyes részein futózáporok is kialakulhatnak, a hegyvidékes részeken pedig havazásra kell számítani. A meteorológusok szerint a következő hét közepéig számottevő csapadékra nem kell számítani.

Vasárnap Vajdaság-szerte többórás napsütésre számíthatunk, de a nappali hőmérséklet nem emelkedik 15 fok fölé. Időnként felhők takarják majd el a napot. Helyenként még élénk lehet az északi-északnyugati szél.

Hétfőn a napos időszakok mellett többször megnövekedhet a felhőzet. Többfelé erős lehet az északi szél. A délutáni órákban 11 fokos maximumot mérhetünk. Vasárnaphoz hasonlóan a hegyekben újra havazhat.

Kedden és szerdán sok napsütésre, csapadékmentes időre van kilátás, de helyenként megjelenhetnek a hajnali ködfoltok. Fagyra viszont nem kell számítani. A legalacsonyabb hőmérsékletek 3 és 4, a legmagasabbak pedig 12 és 14 fok között alakulnak. Csapadék a jövő hét vége felé várható.

Magyarországon a front felhőzete délelőtt elhagyja a déli területeket is, ezt követően felhőátvonulásokra kell számítani, hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap. Főként a nap első felében helyenként alakulhat ki gyenge eső, záporeső. Az északnyugati, északi szél többfelé erős lesz, a Bakonyban, a Nyírségben és a Bodrogközben egy-egy viharos lökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 13 fok között alakul. Késő estére -1 és +6 fok közé hűl le a levegő - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

MTI/Czeglédi Zsolt
időjárás
lehűlés
szél
zápor
csapadék
Vajdaság
Szerbia

Most

Népszerű