Ugrás a tartalomra

Felgyorsulhat az átkelés Szerbiából Magyarországra és vissza

2023.06.20
16:11
2023.06.20
17:17
Forrás
Pannon RTV
Szerbia állampolgárai nagyon is elégedettek lehetnek a szerb-magyar Stratégiai Együttműködési Tanács megalakításával - jelentette ki a Pannon Televíziónak adott exkluzív interjújában a szerb kisebbségügyi miniszter.

A tanács megalakításával több olyan problémára is megoldás születhet, amely megnehezíti az emberek hétköznapi életét - hangsúlyozta Tomislav Žigmanov. Hozzáfűzte: felgyorsulhat az átkelés Szerbiából Magyarországra és vissza. A tárcavezető pozitívan beszélt a két országban élő kisebbségek helyzetéről is. Ezen közösségek részt vesznek a döntések meghozatalában, amelyek integrált részei a társadalomnak - tette hozzá a miniszter.

Tomislav Žigmanov, kisebbségügyi miniszter, Szerbia: „Magyarország és Szerbia azt tartja szem előtt, hogy a különbözőségek egyfajta pozitívumot jelentenek. A két ország fókusza pedig arra irányul, amely összehozza és közelebb viszi őket egymáshoz, és a közös problémákat is igyekeznek megoldani. A geopolitikai és az identitásbeli különbségek ellenére egy olyan keretet hoztak létre, amelyben - ahogy Vučić elnök mondta - testvéri szövetséget alakítottak meg a két állam és a két nép között, amelyben a XXI. század kihívásait és problémáit pozitív hozzáállással oldják meg, az emberek javát szolgálva.

Stratégiai Együttműködési Tanács
Tomislav Žigmanov

Most

14:04, Frissítve: 14:12

Elhunyt Czakó Gábor, író

A vajdasági gyökerekkel is rendelkező, Kossuth- és József Attila-díjas író, kritikus, nyelvrégész, a nemzet művésze szerdán hajnalban, hosszú betegség után halt meg életének 82. évében.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.