Ugrás a tartalomra
Flickr

Felminősítette Magyarországot a Standard & Poor's

2019-02-16
00:06
Forrás
MTI, index.hu
A cég péntek éjjel egy fokozattal "BBB/A-2"-re javította a hosszú és rövid futamidejű, devizában és forintban fennálló magyar államadósság-kötelezettségek besorolását.

A nemzetközi pénzügyi szolgáltató csoport globális minősítési részlege péntek éjjel Londonban bejelentette, hogy egy fokozattal "BBB/A-2"-re javította a hosszú és rövid futamidejű, devizában és forintban fennálló magyar államadósság-kötelezettségek besorolását az eddigi "BBB mínusz/A-3"-ról. Az új osztályzat kilátása stabil.

A magyar államadósság eddigi besorolása a befektetésre ajánlott kategória alapszintjét jelentette. Erre a szintre 2016-ban került Magyarország, akkor került ki a "bóvli" kategóriából. 

Az S&P indoklása szerint a döntés elsősorban a magyar gazdaság megfelelő, a magánszektor magas megtakarításai által is alátámasztott növekedési kilátásait és a hazai keresletnek hajtóerőt adó reálbér-növekedést tükrözi. 

Tényező volt a felminősítésben a cég szerint emellett az autóipari és a szolgáltatási szektorok exportkapacitásainak folyamatos bővülése is.

Az S&P közölte: bár várakozása szerint a magyar gazdaság növekedési üteme 2021-ig 2 százalék környékére lassul, a gazdaság azonban átvészeli  majd a gyengülő külső kereslettel és az EU-folyósítások csökkenésével jellemzett időszakot is.

Magyarország
felminősítette
Standard & Poor's

Most

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.