Ugrás a tartalomra
http://fogadjszivedbe.chartaxxi.eu/

Fogadj szívedbe egy Kárpát-medencei települést!

2020.12.18
14:35
Forrás
MTI
Fogadj szívedbe egy Kárpát-medencei települést! címmel akciót indított a Charta XXI. Egyesület a nemzeti összetartozás évéhez kapcsolódva.

A fogadjszivedbe.chartaxxi.eu honlapon indult kezdeményezésről tartott sajtótájékoztatón elhangzott: az akció célja a térség értékeinek mélyebb megismerése és személyes, részben érzelmi kapcsolatok építése révén közelebb hozni egymáshoz a régió lakóit. Szili Katalin magyar miniszterelnöki megbízott az akció ötletgazdájának és megvalósítóinak is köszönetet mondva méltatta az elmúlt tíz év nemzetpolitikai eredményeit, köztük a határon túli magyarság iránt érzett felelősség alaptörvényben való rögzítését, illetve a szülőföldön való boldogulás támogatását. Surján László, az egyesület elnöke arról beszélt, hogy az akció célja a Kárpát-medencében élők egymástól való távolodásának megállítása. Azt is közölte: a nemzetegyesítés ugyan értelemszerűen csak a magyarokra vonatkozik, de tudjuk, hogy az itt élő összes ember valamiképp egymáshoz tartozik és egymásra is szorul. Az akció védnöke Szili Katalin mellett Böjte Csaba ferences szerzetes, Grezsa István magyar miniszteri biztos, Herczku Ágnes népdalénekes és Szvorák Katalin Kossuth-díjas énekművész. 

Kárpát-medence
Kárpát-medencei
Grezsa István
Szili Katalin

Most

21:28, Frissítve: 21:53

Búcsú előtt, Tordán

Torda osztozik a bánáti falvak sorsával. Az elvándorlás és a munkalehetőség hiánya, napjainkban pedig a bezártság határozza meg a mindennapokat. Kevés elszármazott érkezett haza a húsvéti ünnepekre is.
20:01, Frissítve: 21:21

Robika is várja a segítséget!

Jelenleg tizenegy vajdasági fiatal számára van folyamatban gyűjtés a Vajdasági licit csoportban. Köztük van Kovács Róbert is, a Sid községhez tartozó Bingula faluból.
19:57, Frissítve: 20:35

Rúzsa Magdi: Te is felelős vagy! Oltass!

Hogy az életünket ne csak a virtuális térben éljük, arra van szükség, hogy minél többen beoltassuk magunkat, és erre egyre több ismert személy is buzdít mindenkit.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!