Ugrás a tartalomra
http://fogadjszivedbe.chartaxxi.eu/

Fogadj szívedbe egy Kárpát-medencei települést!

2020-12-18
14:35
Forrás
MTI
Fogadj szívedbe egy Kárpát-medencei települést! címmel akciót indított a Charta XXI. Egyesület a nemzeti összetartozás évéhez kapcsolódva.

A fogadjszivedbe.chartaxxi.eu honlapon indult kezdeményezésről tartott sajtótájékoztatón elhangzott: az akció célja a térség értékeinek mélyebb megismerése és személyes, részben érzelmi kapcsolatok építése révén közelebb hozni egymáshoz a régió lakóit. Szili Katalin magyar miniszterelnöki megbízott az akció ötletgazdájának és megvalósítóinak is köszönetet mondva méltatta az elmúlt tíz év nemzetpolitikai eredményeit, köztük a határon túli magyarság iránt érzett felelősség alaptörvényben való rögzítését, illetve a szülőföldön való boldogulás támogatását. Surján László, az egyesület elnöke arról beszélt, hogy az akció célja a Kárpát-medencében élők egymástól való távolodásának megállítása. Azt is közölte: a nemzetegyesítés ugyan értelemszerűen csak a magyarokra vonatkozik, de tudjuk, hogy az itt élő összes ember valamiképp egymáshoz tartozik és egymásra is szorul. Az akció védnöke Szili Katalin mellett Böjte Csaba ferences szerzetes, Grezsa István magyar miniszteri biztos, Herczku Ágnes népdalénekes és Szvorák Katalin Kossuth-díjas énekművész. 

Kárpát-medence
Kárpát-medencei
Grezsa István
Szili Katalin

Most

21:12, Frissítve: 23:02

Engedélyezték a kínai vakcinát Szerbiában

Pavle Zelić, a szerbiai gyógyszerügynökség illetékese bejelentette, hogy a törvény által előirt összes feltétel teljesült ahhoz, hogy a Sinopharm cég koronavírus elleni védőoltását alkalmazzák az országban.

Népszerű

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.