Ugrás a tartalomra
http://fogadjszivedbe.chartaxxi.eu/

Fogadj szívedbe egy Kárpát-medencei települést!

2020.12.18
14:35
Forrás
MTI
Fogadj szívedbe egy Kárpát-medencei települést! címmel akciót indított a Charta XXI. Egyesület a nemzeti összetartozás évéhez kapcsolódva.

A fogadjszivedbe.chartaxxi.eu honlapon indult kezdeményezésről tartott sajtótájékoztatón elhangzott: az akció célja a térség értékeinek mélyebb megismerése és személyes, részben érzelmi kapcsolatok építése révén közelebb hozni egymáshoz a régió lakóit. Szili Katalin magyar miniszterelnöki megbízott az akció ötletgazdájának és megvalósítóinak is köszönetet mondva méltatta az elmúlt tíz év nemzetpolitikai eredményeit, köztük a határon túli magyarság iránt érzett felelősség alaptörvényben való rögzítését, illetve a szülőföldön való boldogulás támogatását. Surján László, az egyesület elnöke arról beszélt, hogy az akció célja a Kárpát-medencében élők egymástól való távolodásának megállítása. Azt is közölte: a nemzetegyesítés ugyan értelemszerűen csak a magyarokra vonatkozik, de tudjuk, hogy az itt élő összes ember valamiképp egymáshoz tartozik és egymásra is szorul. Az akció védnöke Szili Katalin mellett Böjte Csaba ferences szerzetes, Grezsa István magyar miniszteri biztos, Herczku Ágnes népdalénekes és Szvorák Katalin Kossuth-díjas énekművész. 

Kárpát-medence
Kárpát-medencei
Grezsa István
Szili Katalin

Most

16:03, Frissítve: 17:19

Döntetlent játszott a TSC

A TSC a szerb Szuperliga tizenkilencedik fordulójában döntetlenre mérkőzött a niši Radnički ellen. A topolyai együttesnek a bírói ráadásban sikerült megmentenie az egy pontot, így maradt a táblázat alsó házában.
15:35

Továbbra is kétezernél kevesebb új fertőzött

Továbbra is kétezer alatt van az újonnan regisztrált koronavírusos betegek száma Szerbiában. A friss adatok szerint 1 884 új fertőzöttet vettek nyilvántartásba a csaknem 16 ezer elvégzett tesztből. Vajdaságban mintegy 10 000 aktív fertőzöttről tudni.

Népszerű