Ugrás a tartalomra
Facebook

Folytatódik a Rákóczi Szövetség táboroztatása

2020-08-03
11:37
Forrás
MTI
Hatodik nyári táborával folytatódik a Rákóczi Szövetség programsorozata hétfőtől, több mint 150 középiskolás találkozik a sátoraljaújhelyi táborban.

A Rákóczi szövetség több mint 300 Kárpát-medencei középiskolai szervezete kapott meghívást, de a járványhelyzet és az azzal összefüggő határzár miatt nagyon sok külhoni középiskola diákjait nem tudják fogadni. A táborban lesznek kulturális programok, előadások, koncert, hagyományőrző foglalkozások, sportprogramok és kirándulások. Eddig egy júliusi táboruk maradt el a járvány miatt, de a járványügyi hatósággal egyeztetve úgy döntöttek, hogy a mostanit megtartják. A sátoraljaújhelyi táborhelyszínen 450-en férnének el, de csak 150 gyerek vesz részt a programokon. Külföldről csak felvidéki középiskolásokat tudnak fogadni, a táborozók 90 százaléka magyarországi diák. 

tábor
Rákóczi Szövetség

Most

15:51, Frissítve: 16:52

1545-tel nőtt a fertőzöttek száma Szerbiában

Újra negatív rekordot döntött a napi új fertőzöttek száma Szerbiában, Szabadkán is emelkedett a kórházban kezelt koronavírusos páciensek száma, Vajdaság területén pedig 212 újabb koronavírusos beteget regisztráltak.

Népszerű

Baleset Szabadkán

Közlekedési baleset történt ma délután Szabadkán. Várjuk az illetékesek részletesebb információit az esetről.