Ugrás a tartalomra
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Holnap délután megalakul az új magyar kormány

2022.05.23
13:05
2022.05.23
13:13
Forrás
MTI
Az Országgyűlésben délután 4 óra után alakul meg Orbán Viktor ötödik kormánya.

Először ismertetik Novák Katalin átiratát a miniszterek kinevezéséről, akiket az alaptörvény szerint a kormányfő javaslatára a köztársasági elnök nevezi ki – számol be róla a Magyar Nemzet.

Ezt követően Orbán Viktor bemutatja új kormányának minisztereit az Országgyűlés előtt, majd a kormányfő beszédet is mond. Ezután a miniszterek leteszik az esküt, amivel hivatalosan is megalakul az új kormány.

Orbán Viktort hivatalosan a múlt héten választotta az Országgyűlés ismét miniszterelnöknek, a múlt héten megtörtént a miniszterek meghallgatása a terület szerint illetékes parlamenti bizottságok előtt.

 

 

kormányalakulás
Orbán Viktor
Országgyűlés
Magyarország

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:50

Csaknem 40 fokkal köszönt be a július

36-37 Celsius fokos meleggel köszöntött be a július. Jó hír viszont, hogy már csak pár napig kell kibírni a kánikulát, a jövő hét elején enyhe lehűlés érkezik térségünkbe. Nem szakad meg azonban a strandolós idő.
10:48, Frissítve: 10:55

Könnyítik a vasúti teherforgalmat

Elfogadta a szerb parlament Külügyi Bizottsága a szerb és a magyar kormány közötti közúti, vasúti és vízi forgalom határellenőrzéséről szóló megállapodás módosításait - írja közösségi oldalán Kovács Elvira.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.