Ugrás a tartalomra
Fonet/AP

Horvátország - Katasztrófa sújtotta területté nyilvánították a földrengés térségét

2021.01.04
19:08
Forrás
Danas
Katasztrófa sújtotta területté nyilvánították Közép-Horvátország azon részeit, ahol földrengés volt az elmúlt időszakban - közölte Andrej Plenković horvát kormányfő.

Ezek a térségek: Sziszek-Monoszló megye, valamint Zágráb és Károlyváros. Egy, a földrengés okozta károkkal foglalkozó válságstábot is létrehoztak az országban, amelynek vezetője Tomo Medved horvát miniszterelnök-helyettes lett.

A válságstáb célja a földrengés okozta károk felszámolása és az újjáépítés. Plenković továbbá köszönetet mondott minden országnak a segítségért.

A múlt hétfői és keddi erős földrengésben heten vesztették életüket, az utórengések pedig folyamatosak.

Horvátország
Andrej Plenković
földrengés
katasztrófa sújtotta terület

Most

13:11

Elismerték Terzić munkáját

Húsz év alatt húsz érem - ezzel az eredménnyel érdemelte ki a Gyertyaszentelő-napi Érdemrendet Zoran Terzić, a szerb női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya.
12:39, Frissítve: 12:44

Liszicsanszk orosz ellenőrzés alá került

Az ukrán erők elhagyták Liszicsanszkot, az ukrán hadsereg utolsó bástyáját Luhanszk régióban. Három ember vesztette életét a harkivi körzetben, amikor az orosz erők támadást intéztek Bezrukij település ellen. 131. napja tart a háború Ukrajnában.
12:38

Tompít a hőség vezetéskor

Készüljünk fel a kánikulára, ha útra kelünk! Előbb fáradunk, türelmetlenebbek lehetünk, koncentrációzavar léphet fel. Néhány jótanács a hosszú út előtt!

Népszerű