Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Illusztráció

Horvátországban idén a tavalyinál már kétszer több tűzeset volt

2022.08.17
21:26
2022.08.17
21:34
Forrás
MTI
29 esetben szándékos gyújtogatás miatt folytatott nyomozást a rendőrség.

Január elsejétől ezidáig 4919 szabad területi tüzet jelentettek, míg 2021 azonos időszakában összesen 2472 ilyen jellegű tűzeset regisztráltak - írta a helyi sajtó szerdán a horvát belügyminisztérium adataira hivatkozva. A 4919 tűzesetből 336 bizonyítottan bűncselekmény vagy vétség következménye. A rendőrség 29 esetben szándékos gyújtogatás, míg a többiben közveszély okozása miatt folytatott nyomozást. Szándékos gyújtogatás esetén öt évig terjedő börtönbüntetés is kiszabható az elkövetőre.

Az elmúlt néhány hétben szinte nem volt olyan nap, hogy a sajtó ne számolt volna be újabb tüzekről, amelyekhez a horvát légierő tűzoltó repülőgépeit is riasztották. A fokozott tűzveszély miatt Horvátországban tilos tüzet gyújtani olyan helyeken, ahol a lángok tovaterjedhetnek.

Horvátország erdeiben - főleg a tengermelléken - a kánikula és a csapadékmentes időjárás miatt minden évben fokozott tűzveszély alakulhat ki. A legtöbb erdőtüzet emberi figyelmetlenség, villámcsapás vagy a vasúti közlekedésben keletkezett szikra okozza.

Horvátország
erdőtűz

Most

19:07, Frissítve: 20:25

Vajdasági sikerekben bővelkedett a Nemzeti Vágta

Emlékezetes, vajdasági sikerekben bővelkedő vágtát láthatott a közönség vasárnap délután Budapesten. A Temerint képviselő Földes Luca második lett a fináléban. Szerbia színeiben pedig Ördög Alen megnyerte a Nemzetközi vágta döntőjét.
19:04, Frissítve: 20:25

Betyáros virtus Ludason

Fekete, pej, szürke, deres de még tarka ló is versenyzett a 12. Ludasi Betyárnapon. Hátas-lovas és fogatos ügyességi lóversenyeket láthatott a közönség.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.