Ugrás a tartalomra
MTI/Illyés Tibor

Ingyen tankönyv a nappali tagozatos tanulóknak Magyarországon

2020-08-03
18:33
2020-08-03
18:42
Forrás
MTI
Idén 150-160 ezer tanulóval bővült a keret, amire a költségvetésben 13,8 milliárd forintot biztosít a magyar állam.

Maruzsa Zoltán beszélt arról, hogy szeptembertől minden nappali tagozatos diák ingyenes tankönyvellátásban részesül Magyarországon. A magyar köznevelésért felelős államtitkár elmondta, ez csaknem 1,2 millió tanulót jelent. Az ingyentankönyv-program 2013-ban indult el, akkor a diákok 54 százaléka, tavaly pedig 85 százaléka részesült ingyenes tankönyvellátásban.

Tőczik Zsolt, a KELLO ügyvezetője arról beszélt, a járványhelyzet ellenére sikerült megoldani, hogy a tanévkezdésre eljussanak az iskolákba a tankönyvek, amelyek kiszállítása hétfőn kezdődött meg. Úgy fogalmazott, hogy a minőséget tekintve világszínvonalú tankönyvek kerülnek a tanulók, tanárok és szülők kezébe.

tankönyv
Maruzsa Zoltán

Most

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.