Ugrás a tartalomra
Pixabay/otarikkoc/illusztráció

Ismét elviszik a szemetet Mostarban

2019-06-20
15:59
Forrás
www.slobodnaevropa.org
10 nap után ismét elszállítják a szemetet a Bosznia-hercegovinai Mostar városából. A Balkán egyik legszebb turistaparadicsomában a kukák megteltek hulladékkal és mellettük is szemét hevert.

A kánikulában a helyiek az elviselhetetlen bűzre panaszkodtak és a fertőzésektől féltek. Most megegyezett a város polgármestere az elégedetlen lakosokkal, így elszállítják a felgyülemlett mintegy 1300 tonna szemetet. A gondot az okozta, hogy a háború óta megosztott városban nem tudtak megegyezni arról, hogy hol is legyen a szeméttelep. Emiatt a Mostar északi felén fekvő lerakót blokád alá vonták, így nem volt hova szállítani a szemetet. Most a zárlatot feloldották. Arról pedig, hogy hol legyen az új szeméttelep, egy munkacsoport dönt majd.

Mostar
szemét

Most

14:36

Mehetünk strandolni a hétvégén

Jelentős felmelegedés kezdődik vidékünkön, strandidő lesz - tájékoztat a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Az előrejelzések szerint a hétvégén a hőmérő higanyszála a 32 fokot is elérheti.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.

Újabb rekordot döntött a dinár

Újabb rekordot döntött a dinár euróhoz viszonyított árfolyama. A ma jegyzett adatok szerint egy euró 117,7365 dinárt ér - tájékoztat a Szerbiai Nemzeti Bank.