Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ismét nagyon gyenge a forint

2022.09.28
15:42
Forrás
mnb.hu, portfolio.hu
A magyar fizetőeszköz euróhoz mért árfolyama ma ismét hajszálnyira volt a július elején beállított, 416,80-as negatív csúcstól.

A hivatalos euró devizaárfolyamot kora délután 411 forinton jegyezték, de délelőtt volt olyan pillanat, amikor a 415-öt is elérte. A Magyar Nemzeti Bank tegnap 13 százalékosra emelte az alapkamatot, egyúttal bejelentette, hogy leállította a kamatemelési ciklusát. A befektetők ennek nem örülnek - ez pedig nagyban hozzájárult a forint mai gyengüléséhez.

A magyar valuta egyébként ma a svájci frankkal és az amerikai dollárral szemben is negatív rekordot döntött. Az árfolyamot a következő órákban három fontos tény befolyásolhatja. Egyrészt a kormány kifizetési stopot rendelt el az alá tartozó intézményeknél, kiderült, hogy csütörtökön Kormányinfót tartanak, valamint Orbán Viktor magyar miniszterelnök is bejelentésre készül.

forint
árfolyam

Most

10:34

Megérkezik végre az igazi tél?

Vajon milyen időnk lesz februárban? Annyi biztos, hogy folytatódik a változékony időjárás térségünkben, a csapadákos időjárás is jelen lesz hó és eső formájában - jelenti a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.
10:21, Frissítve: 10:37

Erkel Ferenc-est a nagybecskereki leánykollégiumban

Erkel Ferencre, Himnuszunk zeneszerzőjére emlékeztek tegnap este a nagybecskereki Szathmáry Karolina leánykollégiumban. A magyar kultúra napja alkalmából megtartott rendezvényt a kollégium a helyi Petőfi MME-vel közösen szervezte meg.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.