Ugrás a tartalomra
Pixabay

Január és március között rengeteg házasságot kötöttek Magyarországon

2020.05.26
16:45
2020.05.26
16:56
Forrás
MTI
A gyermekvállalási kedv is emelkedett, a válások száma pedig csökkent

Negyven éve nem kötöttek annyian házasságot Magyarországon, mint 2020-ban márciusig, hiszen idén január és március között, 12 271 pár házasodott össze - közölte a magyar Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. Novák Katalin kiemelte: ez az adat kétszerese az egy évvel korábbinak. Beszélt arról is, hogy 2010-hez képest 2019-re 84 százalékkal nőtt a házasságkötések száma, a gyermekvállalási kedv 20 százalékkal emelkedett, a válások száma pedig 30 százalékkal csökkent. 2010-ben családbarát fordulat történt Magyarországon, visszatért a magyarok jövőbe vetett hite, ennek köszönhetően egyre többen mernek házasságot kötni, családot alapítani, gyermeket vállalni - vélekedett az államtitkár.

házasságkötés

Most

16:10, Frissítve: 19:11

Átadták a Szent Száva-díjakat

Ezzel az elismeréssel Szent Száva napja alkalmából jutalmazzák meg azokat az egyéneket és szervezeteket, akik kiemelkedő eredményeket értek el többek között az oktatás és nevelés terén.

Népszerű

Kigyulladt egy szupermarket Szabadkán

Tűz ütött ki ma délután a szabadkai ócskapiac közelében. A sűrű, gomolygó füstöt az egész városban látni lehetett, a környéken alig lehetett kapni levegőt.

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.