Ugrás a tartalomra
MTI/Kovács Anikó

Jubileumot ünnepelt a Nemzetpolitikai Kutatóintézet

2022.11.23
22:22
2022.11.23
22:30
Forrás
MTI
A Nemzetpolitikai Kutatóintézet munkája jelentősen hozzájárult a Nemzetpolitikai Államtitkárság eredményeihez - erről beszélt Potápi Árpád János az intézet fennállásának 10. évfordulója alkalmából.

Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár a rendezvényen, amelynek megtartását tavaly a pandémia miatt kellett elhalasztani, kiemelte: a kutatóintézetnek is köszönhető, hogy az államtitkárság szinte minden területen naprakész információkkal rendelkezik.

Az intézet munkatársai a Kárpát-medencei óvodafelújítások kapcsán kimutatták, hogy a Felvidéken nőtt a magyar óvodások és kisiskolások száma, de hasznos kutatásokkal járultak hozzá a szlovákiai önkormányzati választásokon induló magyar párt tevékenységével vagy a szerbiai választásokkal kapcsolatos kérdésekhez is - mondta az államtitkár.

Hozzátette: az intézet meg tudta szólítani a határon túli és a magyarországi közvéleményt, illetve a fiatalokat is. „Mindannyian büszkék lehetünk a munkájukra" - közölte Potápi.

MTI/Kovács Anikó

Kántor Zoltán, a 2011-ben létrejött Nemzetpolitikai Kutatóintézet igazgatója hangsúlyozta, fontos a 12 éve szilárd alapokon nyugvó nemzetpolitikai stratégia folyamatossága, s annak kialakításában az intézet is részt vehetett.

Az intézet feladata a külhoni magyar közösségek megerősítése, olyan tudományos munkát végez, amely a gyakorlatban is jól hasznosítható. Tudomány, politika és közigazgatás együttműködése valósul meg a területen. Az intézet kutatta az oktatás, a család és a diaszpóra kérdéseit, több mint félszáz kiadványban és száz rendezvényen mutatta be eredményeit - ismertette az igazgató.

Kántor Zoltán hangsúlyozta továbbá az intézet, az államtitkárság és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. együttműködésének fontosságát.

Nemzetpolitikai Kutatóintézet
Potápi Árpád János
Szili Katalin
Kántor Zoltán

Most

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.